- Dette er åttende året vi holder på, og vi blir flere og flere for hvert år. Nivået er høyt, men først og fremst gjør vi dette for å ha det gøy. Det skal være lavterskel og det skal være noe vi gjør for å ha det artig, sier Erik Jensen i Vesterålen RC Klubb.

Variert

Selv om konkurransen ikke sto i fokus, var det nok av konkurranser å ta av. Hinderløypa var kanskje den konkurransen som var mest seervennlig. Pilotene tok flyene sine gjennom diverse hindre på en fortreffelig måte. Aleksander Simonsen fra Tromsø var best til det.

- Jeg er litt overrasket egentlig. Det er første gang jeg deltar, og det å vinne var ikke ventet, sier han.

Alderen på deltakerne varierte fra fem år og oppover. Femårige Jakon Johnsen er veteran allerede og imponerte stort under stevnet med sin iherdighet, evne og humør.

Landslagspilot

Stevnet hadde også eliten med. Alex Heindl er til daglig med på det norske landslaget i denne grenen. Han elsker å komme til Sortland.

- Jeg er her for å treffe kamerater og ha det gøy. Dette er et fantastisk stevne, som en bare må ha med seg, forteller han.

Stevnet foregår i tre dager denne helga og varer helt frem til søndag. For skuelystne er det mangt å se i Blåbyhallen disse dagene.

Se videoreportasje i videovinduet og bla deg gjennom bildene ved å trykke på piltastene på PC/MAC og ved å sveipe på smartelefon eller tablet.