Da Sax & Kam og B.young startet konseptet Fashion Friday tidligere i år, kunne de ikke drømme om hvor populært det skulle bli.

Nå har de måttet leie Vesterålens storstue, Møysalen på Kulturfabrikken, for å få plass til alle motehungrende vesterålinger, heter det i en pressemelding.

– Vi jobbet på spreng i forrige uke for å utvide kapasiteten, og på fredag venter vi nå 450 betalende gjester til moteshowet vårt. Det er overveldende å kjenne denne responsen fra folket, sier innehaver Ann Karin Jensen fra B.young i pressemeldingen.

Suksessformelen er enkel

Ifølge arrangøren er suksessformelen til FashionFriday enkel: Kombinasjon av en eksklusiv trendvisning med lokale modeller, høy kvalitet på produksjon, goodiebags, et enormt gavedryss og mulighet til å kose seg med gode venner eller kollegaer. Det gis bort premier til kr. 425.000,- totalt denne kvelden.

– Folk i Vesterålen er utrolig dyktige på å ta til seg nye trender både på hår og med klær, så det er helt tydelig at folk er svært sultne på å bli inspirert og kombinere det med sosialisering, sier Terje Leivseth, hårstylist på Sax og Kam i pressemeldingen.

Sniktitt på lokal kolleksjon

På visningen får også gjestene mulighet til å sniktitte på kolleksjonen til den lokale designeren Jane Helen Design fra Sortland. Selvsagt hører det med til alle visninger at det er en brud, men hvem som blir bruden, vil de ikke si noe om.

– Noen overraskelser må vi ha, så det får folk vente til fredag med å få vite. Men det blir helt fantastisk, sier Jensen.

Overskuddet går til Flykninghjelpen

I år går overskuddet av Fashion Friday til Flyktninghjelpen, og det har satt en ekstra glede i at det blir fulle hus:

– Det er fint å kunne bidra på denne måten, og støtte Flyktninghjelpen som gjør en fantastisk jobb i felten for mennesker på flukt, sier Jensen.