Sortlandsmannen ble funnet i havet ved Jennestad klokka 12.15 fredag. Da hadde han vært savnet siden torsdag formiddag. I samme område ble det også funnet en moped i havet.

Politiet er forsiktig med å anta noe i denne saken, men de bekrefter at mopeden tilhørte den omkomne.

– Vi etterforsker foreløpig ikke dette som ei trafikkulykke. Vi vet imidlertid ikke hvordan Willumsen og mopeden hans endte opp i havet. Slik forholdene lå til rette, kan mopeden ha blitt kjørt på havet, men dette er ikke noe vi kan si med sikkerhet, sier lensmann i Bø, Leif Halland, som var innsatsleder på hendelsen.

Les også: Savnet person funnet død

Venter på rapport

Dødsårsaken er ennå ikke brakt på det rene. Politiet venter på tekniske rapporter som inkluderer en obduksjonsrapport.

– Det er en trist hendelse for familien. Willumsen var også en kjent person i bybildet i Sortland, sier Halland.

49-åringen ble funnet av et utvidet søk fredag.

– Vi fikk også noen tips som skulle sjekkes ut. Samtidig som letemannskap er ute, har politiet en etterforskningsdel pågående, sier lensmann Halland.

Politiet fastholder inntil videre fast på at de ikke har mistanke om at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet. Etterforskningen er likevel ikke ferdig før det har kommet svar på de tekniske undersøkelsene.

Utvidet søket

Willumsen ble sist sett mellom klokken 18 og 19 onsdag kveld i Sortland sentrum, med mopeden sin. Røde Kors ble satt inn i søket. Leteaksjonen ble avsluttet klokken halv ett natt til fredag, og fortsatte i morgentimene fredag.

Aksjonen ble intensivert, blant annet med mannskap fra Norsk Folkehjelp.