1. desember kommer Forsvarets Musikkorps til Sortland. Også i år lover de pump, prakt og fantastisk musikk.

Swinging Christmas har blitt en ekte juletradisjon for Forsvarets musikkorps Nord-Norge. Som tittelen røper får publikum høre julemusikk i swing-innpakking, og arrangøren lover at høytidsstemningen blir stor og full av godt humør. Julekonserten tas med på turné til ulike kulturhus i Nord-regionen.

- Årets utgave av Swinging Christmas gjør en dreining mot soul og funk når vi har med oss Ole Børud som gjestesolist, skriver Forsvarets Musikkorps Nord-Norge i ei pressemelding.

Les om fjorårskonserten: Fantastisk akustikk

Inspirert av fortida

I en tid hvor den sjelfulle, funky siden av svunne tiårs vestkystpop (tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers) har fått en voldsom renessanse blant unge musikkfans., har FMKN latt seg inspirere i utformingen av julerepertoar.

Ole Børud er kjent langt utenfor Norges grenser for sine komposisjoner og musikalske kraft. Søk på navnet på YouTube, og du vil finne drøssevis av videoer hvor håpefulle musikanter verden rundt forsøker å bryne sine ferdigheter på komposisjoner fra hans to foregående album. De siste par albumene har solgt oppunder ti tusen fysiske eksemplarer i Skandinavia og Japan – mildt sagt respektable tall i dagens digitale virkelighet.

Erfaren

Med en musikk-karriere som strekker seg over 33 år (han er 38) og som innebærer alt fra barnemusikk til death metal, befinner Ole Børud seg i dag der han hører hjemme, i funk-soul sjangeren.

Vokalist, låtskriver og multiinstrumentalist Ole Børud må sies å ha levd et rikt og variert musikkliv.

Som andregenerasjons medlem i Børud-familien, en musikalsk institusjon i seg selv, har Ole Børud vært profesjonell musiker siden han var 16, men i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben. Først i familiens egne band (gospelprosjektet Arnold B. Family), så noen år som metalmusiker – ikke minst i gruppen Extol, som skapte engasjement verden over med sitt crowdfundede comeback i 2013. Som gitarist og arrangør tilhører han eliten av landets live- og sessionmusikere, med samarbeid med artister som Torun Eriksen, Sofian og Oslo Gospel Choir. Live har han delt scene med Andrae Crouch, varmet opp for Kirk Franklin i Globen, spilt på Cotton Club i Tokyo og vært gjest med Santa Fe And The City Horns i Las Vegas.

Big in Japan

Ole Børud har i løpet av de siste årene fått seg et hengivent publikum i Skandinavia så vel som i Japan, og har også et rykte på seg for å være en forrykende liveartist.

Forsvarets musikkorps Nord-Norge består av 29 musikere, for anledningen forsterket med gitar og ekstra saksofonist. Vi ser frem til en funky førjulstid med besøk i Harstad, Sortland, Finnsnes, Bardufoss og Bodø. Hvor de tre førstnevnte stedene er åpen for sivilt publikum

I år som i fjor har vi med oss dirigent og solotrompetist Frank Brodahl, som til daglig er å finne i Det Norske Blåseensemble.

Turnelisten:

Turneen er laget for både militær og sivil befolkning.

Fredag 27. 11 Bardufoss, Istindportalen: Brigadesjefens julekonsert

Lørdag 28.11 Harstad kulturhus: Swinging Christmas presenteres av Kystjegerkommandoen

Tirsdag 1.12 Sortland, Kulturfabrikken: Swinging Christmas presenteres av Kystvakta

Torsdag 3.12 Bodø, Stormen: Sjef FOHs julekonsert

Lørdag 5.12 Finnsnes kulturhus: Swinging Christmas presenteres av Luftving 131