Posisjonen gikk imot rådmannens forslag til å flytte ungdomstrinnet på Holmstad til Sortland ungdomsskole, men Enoksen fortalte i et innlegg under formannskapet, torsdag, at dette kun er midlertidig.

- Vi drifter for mange skoler i sortland ut fra det som er forsvarlig ut fra de tilskuddene vi får fra staten. Gitt den økonomiske  sitiuasjonen er dette et tiltak som må komme, så får vi se når det blir, sier Enoksen.

Les også: - Posisjonen rører ikke ungdomstrinnet på Holmstad

Komité

Enoksen sier at posisjonen mener det å sette ned et utvalg til å se på strukturen, slik rådmannen foreslår i sitt forslag, er en vei å gå.

- Vi er nødt til å se på struktur. Jeg er sikker på at elevene ved ungdomstrinnet ved Holmstad kunne blitt like godt ivaretatt på Sortland. Nå skjer ikke dette nå, men det kan skje senere og vi må se på strukturen som helhet. Det å sette ned et utvalg som kan se på strukturen og finne gode løsninger mener vi er veien å gå, forteller  han.

Les også: Foreslår økt eiendomsskatt

Uenig

Silvia Ovik fortalte at hun synes det var synd at posisjonen gikk imot sin egen samarbeidserklæring ved å ikke lenger frede skolestrukturen i kommunen.

- Dette fører til usikkerhet for lærer, elever og familier som er knyttet til skolene. Dette sliter på mennesker. Når skal folk få ro, spør hun.

Rødts Christoffer Ellingsen fortalte at det ikke var et forslag om å legge ned skoler nå, men at en måtte se på dette om det var det beste for alle parter i fremtida, men at de ikke gikk imot samarbeidsavtalen i posisjonen.

Enoksen fortalte også at en ved å for eksempel flytte et ungdomstrinn ved en skole ikke la ned skoler, men at en gjorde en endring.

- Om vi ikker er åpen for å gjøre strukturendringer, er vi på ROBEK-lista innen kort tid, sier han.