– Med 150 gode forslag har det ikke vært lett å komme fram til den endelige lista. Men vi klarte det. Jeg synes vi har flotte kandidater, sier Tone Kunst, distriktsredaktør i NRK Nordland, til NRK Nordland.

Utfordrer og utvikler

En av kandidatene er Caroline Meier fra Sortland. Meier jobber til daglig i Deadline Media og var en av drivkreftene for å få VG-lista til Sortland i fjor. Hun var også blant initiativtakerne til etableringen av «Fæsterålen» i år. I juryen sin begrunnelse for valget av Meier, heter det blant annet:

« Hun har skapt oppmerksomhet rundt Nord-Norge gjennom god visuell kommunikasjon. Caroline har gjort seg bemerket med kreative løsninger og innfalssvinkler som utfordrer og utvikler. Hennes motto er at vi må bli bedre til å fortelle om Nord-Norge. Og at vi må være rause når vi forteller historiene»

— Artig prosess

Juryen,som består av redaktør i Avisa Nordland, Jan-Erik Hanssen, fylkesrådsleder Thomas Norvoll og Silje Brandvoll fra Widerøe, forteller til NRK Nordland at det har vært en artig prosess å komme frem til de ti kandidatene.

– Det er uhyggelig mange gode kandidater, og alle disse kunne ha vunnet, sier Thomas Norvoll.

Kan stemme i to uker

Avstemningen åpner lørdag 28.november på NRK Nordland sine nettsider. Juryen oppfordrer folk til å stemme på nettet, der de også kan begrunne sine valg.

Vinneren av Årets Nordlending blir offentliggjort like før jul. Selve avstemningen avsluttes fredag 11.desember klokken 12.

Fjorårets vinner av avstemningen, var Erlend Elias Bragstad.

Les også: Solveig kan bli årets nordlending

Les også: Kan bli Årets Nordlending