Fredag ble Sivert Høyems nye låt «Sleepwalking Man» sluppet.

Låta er den første singlen fra hans kommende album «Lioness», som slippes 29. januar neste år.

Hør hele den nye låta på Høyems hjemmeside.

– Croonerpop

– Jeg føler låta representerer uttrykket på albumet, som er mykere og varmere enn på de to forrige skivene mine. Det er ikke så knallhardt og mørkt som tidligere, sier Sivert Høyem til VOL.

Plateselskapet karakteriserer det som et mer atmosfærisk, melodiøst og mer tilgjengelig album, men med en fortsatt småskrudd undertone.

– Sjangeren på albumet vil jeg kanskje kalle croonerpop. «Sleepwalking Man» representerer stemningen på albumet og utkrystalliserte seg tidlig som den klareste singlelåta, forteller 39-åringen.

Sortlendingen sier han har brukt mer tid på låtskrivingen enn innspillingen av albumet denne gangen.

– Låtmaterialet er derfor gjennomgående sterkt, og jeg er fornøyd med å ha klarte å skape en tydelig rød tråd gjennom albumet i større grad enn tidligere.

Tidligere i høst slapp Sivert Høyem temalåten «Black & Gold», spesialskrevet for tv-serien Okkupert. Denne låta vil ikke være med på albumet.

Les mer: Høyems første oppdragslåt

Strykekvartett

Arrangør Jan Martin Smørdal har stått for albumets strykearrangementet, som en strykekvartett med musikere fra Kringkastingsorkesteret og Filharmonien har bidratt til.

Kvartetten er sentral på låta «Sleepwalking Man», men det blir brukt strykere på store deler av albumet, ifølge Høyem.

– Vi fikk Smørdal med fra starten av, slik at strykearrangementene er blitt godt integrert i låtene. Det er ikke bare noe vi har «klæsjet» på i sluttprosessen.

Les også: Sivert Høyem nominert til Spellemannsprisen

Miksestjerne på laget

«Lioness» er spilt inn i Oslo og produsert av Høyem selv, Christer Knutsen og Bjarne Stensli.

– Jeg produserte ikke det forrige albumet mitt, men ville ha tilbake styringa nå, sier Høyem.

Tchad Blake, som har jobbet med storheter som Tom Waits, U2, Pearl Jam og Al Green, har stått for miksingen av det nye albumet.

– Det er jeg veldig glad for, jeg synes han er den beste mikseren i verden, sier Høyem.

Les også: Høyem regjerer på musikklistene

– Kan nytes på ordentlig anlegg

Han har kjent Blake siden han mikset Høyems første soloalbum «Ladies and Gentlemen of the Opposition» fra 2004.

– Blake lager spennende og bra musikk. Han jobbet med store artister på 80-tallet, men han holder seg hele tiden relevant og samarbeider i dag med band som The Black Keys og Arctic Monkeys, samtidig som han også jobber med mindre artister som meg, sier Høyem, som sier han er veldig fornøyd med hvordan det låter.

– Veldig mange hører på popmusikk gjennom PC-høyttalere i dag, men dette er ei plate som virkelig kan nytes på et ordentlig anlegg.

Les også: Sivert ga fullt trøkk

To måneder til Sortland-konsert

Lørdag 13. februar 2016 er det duket for storstilt turnéåpning i Oslo Spektrum.

Høyem spilte sist gang i Spektrum da Madrugada hadde sin avskjedskonsert der i 2008.

Senere i turneen kommer Høyem til hjembyen Sortland.

Les mer: Sivert Høyem til Blåbyen

Konserten spilles i Møysalen på Kulturfabrikken 27. februar og er så å si utsolgt allerede.

– Jeg var veldig fornøyd med lyden sist gang jeg spilte i Kulturfabrikken. Dette blir en noe roligere konsert, jeg har lyst på et sittende publikum denne gangen, som kan sitte behagelig og høre på konserten. Det blir en del sanger fra den nye skiva på konserten, og vi skal ha med en strykekvartett.

Men han lover at Møysal-publikummet også får høre Madrugada-låter og tidligere sanger fra solokarrieren når han endelig drar tilbake til hjembyen.

– Dessverre klarer jeg ikke å få tatt turen til Sortland i jula, men jeg tenker å tilbringe litt ekstra tid i byen i forbindelse med konserten, lover Sivert Høyem.