Natt til fredag smalt det tidvis godt rundt dørene i Vesterålen. Det var full storm og greit med vindkraft i regionen vår.

Fredag morgen blir det vestlig liten og periodevis full storm i Vesterålen. Om formiddagen minker derimot vinden betraktelig og går over til liten kuling, og etter hvert også frisk bris.

Regnbyger blir det i dag også, mesteparten av dagen. Når det gjelder temperaturene vil de ligge på fire-fem grader de fleste steder.

Trafikken

På veiene er det meldt om slaps flere steder, mens det ellers er bart og vått. De varierende kjøreforholdene gjør at bilister oppfordres til å kjøre etter forholdene.

Brokløysatunnelen, i Sortland kommune, vil bli stengt i perioder på inntil en time og manuell dirigering på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene mandag til fredag fra 07:00 til 19:00. Utrykningskjøretøy kan passere. Gjelder fra 30.11.2015 klokken 07:00 til 04.12.2015 klokken 19:00. Ledebil vil være til stede og lede biler under perioden.

Flyene går

På flyplassene er det noen forsinkelser og forskyvninger på morgenen.

Morgenflyet fra Skagen til Tromsø er utsatt fra 08.39 til 09.01. Flyet fra Tromsø, som skulle landet 09.05 lander 10.10. Også på Andenes er det små forsinkelser på en avgang på morgenen. Flyet fra Bodø, som skulle lande 09.04 lander 09.26.

På Harstad/Narvik Evenes er det imidlertid ikke meldt om noen forsinkelser på morgenene.

I fergetrafikken ble 06.20 avgangen på strekningen Melbu-Fiskebøl kansellert. Det er uvisst når denne fergestrekningen er igang.