Hver søndag i advent deler VOL ut en julestjerne til en person som fortjener en ekstra påskjønnelse. Årets første stjerne går til Kate Kristiansen fra Sortland. Hun får i tillegg to billetter til Forsvarets nyttårskonsert i Kulturfabrikken.

Blant de som nominerer noen til julestjerne, trekker vi ut en vinner i hver kommune som får to billetter til konserten «Ei nordnorsk jul» med Lasse Uppman.

Er positiv og rolig

Kristiansen har jobbet i Sortland kommune i 40 år. For de fleste er hun kjent som den hyggelige kvinnen i billettluka i Sortlandshallen, men hun har også jobbet som renholder i alle disse årene.

«Hun møter alle, voksne og barn, med smil, positivitet og en stor ro. Samtidig som hun selger billetter og deler ut nøkler til garderobeskap, tar hun seg tid til en hyggelig prat, klem, stryk på kinnet og et håndtrykk.

Er det stille i luka, strikker hun klær til små nye norske borgere.  Det er mange, spesielt barn som har hatt et nært forhold til den flotte dama i mange år. Hun har representer trygghet og stabilitet, har vært,- og er et “Fyr” for mange", heter det i begrunnelsen fra Astrid Ellingsen, som nominerte henne.

Les også: – Det føles godt å hjelpe andre mennesker

Glad i mennesker

Når VOL tropper opp hjemme hos Kristiansen for å overrekke blomsten, legger hun ikke skjul på at det hele kom brått på.

– Det var nesten litt rørende og noe jeg ikke hadde ventet. Men jeg setter veldig pris på det, sier 67-åringen, og virker nesten brydd over oppmerksomheten.

Kristiansen er glad i mennesker, som hun har møtt mange av i løpet av alle disse årene.

– Jeg har blitt kjent med så mange all den tida jeg har sittet billettluka. Det er så mange flotte ungdommer, forteller hun, og legger til at flere av disse etter hvert har blitt foreldre, og i noen tilfeller også besteforeldre.

Les også: Marie fikk VOLs julestjerne

Blir kalt «bestemor»

Kristiansen er glad i å strikke. Mye av det hun strikker, gir hun bort.

– Jeg har blant annet strikket mange sokker til flere av somalierne som har kommet til Sortland. De trenger å bli varme på "fotan" de også, sier hun.

– Mange av barna kaller meg bare bestemor, smiler Kate Kristiansen.

VOL skal dele ut tre julestjerner til i adventstida. Har du forslag på personer som du mener fortjener en påskjønnelse? Send inn forslagene til red@vol.no

Les også: Hvem synes du fortjener en påskjønnelse i adventstiden?