Ole Børud i aksjon med Forsvarets Musikkorps Nord-Norge. Foto: Espen Mowinckel Pettersson

Det er kanskje bare 1. desember i dag, men i Møysalen var det julestemning med stor J denne tirsdagen. For med svingende, fengende rytmer skapte Forsvarets Musikkorps Nord-Norge julestemning.

Latinsk

Anført av dirigent Frank Brodahl gjorde orkesteret som de lovte, de svingte jula inn. En melodi det virkelig svingte av var "Let it snow" i latinsk innpakning.

Svinge gjorde det også av gitarist Jens Thoresen som med erfarenhet og musikalitet var med på alle noter på en fortreffelig måte. Orkesterets egen trommis leverte også varene. Hans Petter Vardo viste trommespill av en annen verden til tider, og imponerte voldsomt.

Børud imponerte

Med seg hadde orkesteret også Ole Børud.

Ole Børud er kjent langt utenfor Norges grenser for sine komposisjoner og musikalske kraft. Søk på navnet på YouTube, og du vil finne drøssevis av videoer hvor håpefulle musikanter verden rundt forsøker å bryne sine ferdigheter på komposisjoner fra hans to foregående album. De siste par albumene har solgt oppunder ti tusen fysiske eksemplarer i Skandinavia og Japan – mildt sagt respektable tall i dagens digitale virkelighet.

Børud startet med Sinatra og avsluttet med egne låter. Alt med en klokkeklar og nydelig stemme, med et prikkfritt orkester bak seg. Det førte til førjulsmagi som det svingte av denne tirsdagen.

Så får vi se om det blir noe konsert med orkesteret neste år, eller om det blir lagt ned som Forsvarssjefen har foreslått i Fagmilitært råd.