- Dette er et rekrutteringsprosjekt som har til formål å få flere jenter til å starte med fotball. Vi inviterer alle jenter, også dem som ikke spiller fotball til vanlig, til å være med på denne fotballskolen, sier Daniel Kvile som er daglig leder i Hålogaland Fotballkrets i ei pressemelding.

De første 90 minutter er det teknikkstasjoner som alle gruppene skal innom. Jentene deles altså i små grupper. Deretter 30 minutter med matpakkepause. Her må jentene ta med egen matpakke og gjerne vann. Så blir det 60 minutter smålagsspill.

Les også: Gratis fotballskole for jenter

Kretsen samarbeider med Sortland IL om arrangementet i Blåbyhallen førstkommende søndag. Her vil fotballskolen pågå i omlag tre timer, med undervisning og sosialt samvær. Jentene får også servert mat underveis. Etter skolen blir det arrangert treningskamp mellom Sortland IL og Leknes IL sine damelag.

Det vil også bli arrangert skole to andre plasser i Vesterålen denne dagen. På Andenes er AIL med å arrangerer skolen i Norlandiahallen og i Øksnes er Morild med å arrangere skole i Morildhallen.

Satser på jenter

Fotballskolene er en del av en bevisst og økt satsing på jenter i fotball og målet er å få flere til å begynne å spille og ikke minst få flere til å fortsette å spille fotball i kretsen.

Fotballskolene vil holdes i åtte haller samtidig på søndag. I tillegg til blåbyhallen holdes det fotballskole i Krafthallen i Harstad, Gratangshallen, Narvikhallen, Morildhallen, Kong Øysteins Hall og Lofothallen.