Arrangementet Åpent Hus, i regi av Sortland volleyballklubb, har vært et populært fredagstilbud for sortlandsungdom i mange år, der de kan boltre seg i Sortlandshallen med en rekke ulike aktiviteter.

I morgen, tirsdag, åpner de opp hallen i noen timer. Da blir det både åpen hall, åpen klubb og åpent basseng. Arrangør er Sortland volleyballklubb og flyktningetjenesten i kommunen.

– Fin møteplass

At Sortlandshallen holder romjulsåpent i forbindelse med Åpent Hus, er et helt nytt konsept.

– Det er første  gang vi arrangerer Åpent Hus i romjula. Siden det ikke lengre er så vanlig med juletrefester, håper vi at arrangementet kan bidra til å samle folk. Og så synes vi at dette er en fin anledning til at nye sortlansbeboere får møte andre sortlendinger og på den måten bli enda bedre integrert inn i sortlandssamfunnet, forteller veileder ved flykntingetjenesten i Sortland, Barbro Karlsen.

Åpen kafe

Selv om arrangementet er åpent for alle, forteller Karlsen at Åpent Hus passer veldig godt for ungdommer og småbarnsfamilier.

Som seg hør og bør på en Åpen Hus-dag, vil også kafeen i idrettshallen være åpen. Der blir det muligheter for å kjøpe både brus, kaker og annet snacks.

– Vi tror at det blir et kjekt arrangement og håper at folk kommer, sier Barbro Karlsen.

Mer informasjon om arrangementet finner du på Åpent hus sin Facebook-side.