Obduksjonsrapporten konkluderer med at dødsårsaken antas å være drukning, forfrysning eller en kombinasjon av disse, skriver politiet i en pressemelding.

Jim Karlo Willumsen ble etterlyst 12. november 2015. Politiet satte i gang søk og etterforskning av forsvinningen.  Willumsen ble senere funnet død i havet på Jennestad, fredag den påfølgende dagen.

Mulig forvirring

Ifølge politiet, som i samråd med familien har gått ut med pressemeldingen, kan ulykken ha vært forårsaket av en medisinsk årsak.

- I obduksjonen ble det også påvist en ondartet svulst i hjernen. Det kan ikke utelukkes at svulsten er den umiddelbare dødsårsaken, men det er mer sannsynlig at den har medført forvirring og/eller bevisstløshet. Det antas at dette er grunnen til at Willumsen og mopeden havnet i havet, skriver politiet.

Funnet to dager senere

Avdødes moped ble funnet to dager etter at avdøde ble funnet, nært ulykkesstedet. Mopeden ble undersøkt av Statens Vegvesen som konkluderer med at den var i god teknisk stand og det kunne ikke påvises tekniske mangler. Politiet har tidligere uttalt at de ikke mistenker at noe kriminelt har skjedd Willumsen.

Overnevnte informasjonen er gitt i samråd med pårørende.