– Jeg er ikke noe offer i denne saken, men jeg reagerer og velger å gå ut med historien fordi jeg synes det er et samfunnsproblem at ingen grep inn og gjorde noe, sier Johannessen,

Hun var lørdag kveld ute på byen med noen venner. På slutten av kvelden stilte hun seg i drosjekø i Sortland sentrum. Her var det tre andre personer – tre mannfolk. To av dem anslår hun å ha være i 50-60-årene, mens den tredje var i midten av 20-årene. – Jeg stiller meg i kø og sjekker de siste mottatte Snapchat. Den yngste av mennene spør om jeg er interessert i å bli med han "en plass" jeg sier "nei takk" og fortsetter med telefonen min. Plutselig kjenner jeg at han står helt inntil meg bakfra og hånden hans kommer rundt midjen og tar rundt det ene brystet mitt, forteller Johannessen.

– Jeg plasserer en albue i mellomgulvet hans og sier "du hold pessnævvan unna!" Han svarer "du kan jo velg - min pessnævva eller noen andre sine".

Grep ikke inn

Ifølge 29-åringen sier de to hvithårede mennene ingenting. Drosja kommer og de tar mannen med seg i drosja. Tilbake står en rystet Lill-Kristin.

– Jeg er helt rystet. På lille Sortland skal jeg liksom ikke kunne stå alene i drosjekøen uten å bli klådd på.

Johannessen skrev et innlegg på Facebook hvor hun gjenga hendelsen i dag. Her gjør hun et poeng av hva hun hadde på seg, for å komme de som eventuelt ville hevde hun "la opp til det selv", som hun kaller det. Hun sier hun var godt kledd med poncho, cardigan og stort skjerf.

Selve episoden er ikke det som ryster henne mest. Det at ingen grep inn er det verste.

– At enkeltindivider velger å antaste eller gjøre noe verre er en ting, men enda verre synes jeg at det var ingen som grep inn. Når man bare står å ser på at folk tar seg til rette og ikke tar et nei for et nei så er det et samfunnsproblem, sier hun og legger til.

– Jeg klarer meg fint, men hva om det hadde vært ei yngre jente som havna i samme situasjon. Ei jente som kanskje ikke hadde vært modig nok til å gripe inn selv.

Første gang

Johannessen sier hun aldri har opplved noe lignende.

– Som regel er jeg ute sammen med mannen min, men var ikke det denne gangen siden han er på havet. Men det må ikke bli slik at jenter ikke tør å gå alene for ingen griper inn når folk tar seg til rette.

Nettopp derfor går hun ut med saken. For å belyse problemet og for å få folk til å tenke seg om to ganger når de ser en slik situasjon.

Hun anser seg nå som ferdig med episoden.

– For min del er jeg ferdig med det. Jeg vurderte ei lita stund å anmelde det, men valgte å la være. Det stoppet jo der og da da drosja tok han med seg, sier hun.