Saw John fikk skryt av sensorene etter fagprøven.

På dagen 1 år etter forrige fagprøve blandt Grillo-lærlingene, bestod også Saw John Dah i dag lørdag fagprøven som kokk.

Dette opplyser Grillo i en e-post til VOL.

Han begynte hos Grillo allerede i 2011 gjennom utplassering fra skolen, og har vært der siden, de siste to årene som lærling.

2 dager

Fredag begynte Saw John på det som var en todagers fagprøve med sensorer fra Narvik.

Han måtte da bake eplekake, filetere laks, lage steik og kraft av lammelår, binde opp kylling og helsteke, lage og servere kyllingsalat, bake loff og klargjøre oksefilet.

Lørdagens oppgave var å servere eplekake, lage 3 retters middag med egenkomponert forrett bestående av laks(han lagde laksemousse), helstekt okse indrefilet med cendre-poteter til hovedrett og panna cotta til dessert.

Fikk skryt

Saw John utførte ifølge Grillo-leder, Tore Willasen, oppgavene sin på en fortreffelig måte  og fikk skryt fra sensorene for effektivitet, bra arbeidsteknikker og gode smaker. Sensorene var ifølge Willasen aldri i tvil om at han hadde bestått.

- Saw John har vist en veldig fin utvikling hos oss, og vi er stolte og veldig glad for at fagbrevet nå er i boks. Det er en stor dag for han, og for oss sier daglig leder Tore Willassen.

Den ny-utdannede kokken er glad han nå er ferdig med utdannelsen og reiser allerede i morgen på en 3-ukers velfortjent ferie til Thailand.