Nattens snøfall har kommet brått på mange i Vesterålen, og særlig på Sortland. VOL har fått en rekke henvendelser fra personer som ikke er fornøyde med den kommunale brøytingen.  Utallige biler har kjørt seg fast i snøkaoset og har vært avhengige av hjelp for å komme seg løs. De har også merket trykket i Sortland kommune.

- Mange har ringt inn og klaget over brøytingen i hele formiddag. Brøytemannskapet gjør så godt de kan, får VOL opplyst fra servicetorget ved Sortland kommune.

- Ikke etter vanlig standard

Enhetsleder for tekniske tenester i Sortland kommune,  Gerard Zuidhoek, innrømmer at brøytinga i Sortland ikke har vært så bra som den burde være nå i morgentimene.

- Selv har jeg ikke mottatt noen klager. Men jeg har sett med egne øyne at brøytinga ikke har vært etter vanlig standard. Det har kommet mye snø og brøytemannskapet har ikke klart å etterkomme kravene om at det skal være verdig brøyta til klokka syv. Kommunale områder skal være ferdigstilt til arbeidstiden starter, og det har det ikke blitt denne gangen, sier han.

Kom brått på

Zuidhoek tror snøfallet onsdag morgen kom brått på både den ene og den andre.

- Det er i alle fall inntrykket mitt etter at jeg har snakket med kollegaer. Men brøytemannskapet gjør nok de de kan for å brøyte unna, slår han fast.