Alle partiene roset innbyggerne for initiativet, og berømmet engasjementet som er vist i saken. Rødt og Sosialistisk Venstreparti var imidlertid de eneste partiene som kjempet for å ta høyde for innbyggerinitiativet.

Les også: Kvartal 13 må tas opp på nytt politisk

– Fra Rødt opplever vi at denne saken blir tvert avvist. Det mener vi er synd. Vi mener at det finnes rom for å være mer imøtekommende til dette initiativet. Man bør ikke avvise de mulige løsningene som innbyggerinitiativet tar opp, sa Rødts Christoffer Ellingsen fra talerstolen i kommunestyret.

Endringsforslag

Tidligere torsdag vedtok formannskapet å gå for rådmannens innstilling, mot Rødts ene stemme i formannskapet. Innstillingen var at kommunestyret forholder seg til allerede vedtatt rammetillatelse med gyldighet til august 2017, og at innbyggerinitiativet ikke tas til følge.

Rødt kom med et endringsforslag i saken. Partiet ville ha følgende punkt fire: «Kommunestyret ber rådmannen ta kontakt med grunneier/utbygger med sikte på avklaring av de mulige alternative løsninger som innbyggerinitiativet foreslår slik det er fremstilt i saksframlegget. En slik kontakt skal tidsmessig ikke hindre framdriften av søknad i framlagte prosjekt fra grunneier/utbygger».

Ønsker dialog

Rødt utelukker ikke at utbygger Karl Behrens og Klausengruppen AS kan være interessert i å gå i dialog med kommunen.

Les også: Endrer omstridt prosjekt

– Det kan være snakk om salg av tomta til andre interessenter, eller å gjøre et bytte med kommunen. Vil dette gi noen forpliktelser økonomisk i og med at dette bryter opp og konkurrerer med tidligere vedtak? Det mener vi at ikke gjelder, sa Ellingsen.

Han fikk støtte fra SVs Oddmund Enoksen.

– Vi bør i dette tilfellet prøve å avklare om det kan finnes løsninger i dialog med utbygger, som kan ivareta de perspektiv eller en del av de mulige løsninger som innbyggerinitiativet har pekt på. Det vil kunne gjøres relativt raskt, i form av et møte med utbygger. Skulle det ikke være aktuelt for utbygger å diskutere noe som helst, så vet man det. Da har man i alle fall prøvd, sa Enoksen fra talerstolen.

Ønsker forutsigbarhet

De resterende partiene gikk for rådmannens anbefaling om å ikke ta innbyggerinitiativet til følge.

– Vi har stor respekt for forutsigbarhet for næringslivet. Jeg ber om at man har et fokus på næringslivet, på at når man har gitt de noen tillatelser, må de få forutsigbarhet. Vil gå for innstillinga, sa Høyres Beate Bø Nilsen fra talerstolen.

Høyres Geir Halvorsen mener at det er unødvendig å diskutere saken, da utbygger uansett har søkt om endring i rammetillatelsen, og kommunen må derfor uansett i dialog med utbygger.

Les også: - Søknaden er mangelfull

– Det er søkt om endring i rammetillatelsen, og det skal behandles politisk. Da vil det bli anledning til å gå i dialog med utbygger der. Vi bør bare la saken gå sin gang, sa han.

Rådmannens innstilling ble vedtatt. Punkt tre, om at forslaget avvises, ble vedtatt mot de fire stemmene fra SV og Rødt. Rødts endringsforslag falt mot de samme fire stemmene.