Konserten med The Main Leven under fjorårets arrangement, trakk nesten tusen barn og unge til festivalområdet. I tillegg dukket det opp omtrent like mange under Bondens dag. Nå blir konseptet utvidet etter tilbakemeldinger fra publikuim.

- Vifikk mange henvendelser fra fortvilte ungdommer som ikke rakk å komme seg franabokommunene til fredagskonserten kl.16.00. Familiefæsterålen er en regionsfest,så i år endrer vi på konseptet, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen i en pressemelding.

Iår blir Familiefæsterålen samlet på lørdag med masse aktiviteter for barn, ungeog konserter med flere artister - både lokale og nasjonale. Første artist ut er Sandra Lyng.

Jeg elsker dere, Vesterålen

SandraLyng ble kjent etter sin deltakelse i TV2- programmet Idol i 2004 som 16-åring,siden den gangen har hun levert pophits som PRTeY, Night after Night, ElectricCity, Play my drum, Heels off og nå er hun aktuell med Moonrise som er blittårets «Paradise Hotel»-låt.

Sandra er en av artistene som flest barn og ungehar ønsket seg til FamilieFæsterålen, og det synes hun er utrolig stas.

Sisthun var i Vesterålen, var på VGlista-konserten i 2014. I pøsregn foran 13.000publikummere, var det tydelig at Sandra er hodestups forelsket i detvesterålske publikummet.

Vil gi barn opplevelse

Pedersen er hemmelighetsfull om hva barn og unge kanforvente seg av flere artister.

- Detjeg kan si er at vi akter å gi barn og unge i Vesterålen en opplevelse som deellers må reise langt for å få, sier Pedersen.

Familiefæsterålen fortsetter sitt samarbeidmed Sortland Bondelag, som var i ekstase over oppmøtet og stemninga i fjor:

- Jegtror alle bøndene som var med, kjente på en voldsom stolthet over at så mangekom, og ikke minst gjorde traktorparaden så fin. Vi kan ikke komme på en bedreomdømmebygging av yrket vårt, sier leder i Sortland Bondelag med et smil.

Pedersen sier at flere aktører er hjerteligvelkommen til å ta kontakt, spesielt fra fiskerinæringen. Bedrifter, lag,foreninger og idrettslag er hjertelig velkommen til å ta kontakt om de ønsker åbruke Familiefæsterålen til å skape liv for barn og unge i Vesterålen.