Jokerbutikken i Kjerringvik i Indre Eidsfjord forbereder seg til å bli et knutepunkt for sultne, svette og tissetrengte syklister.

– Jeg håper at vi har fasilitetene klare til sesongen starter, en gang før sommeren, sier innehaver Elin Davidsen.

Vesterålen reiseliv satser i år blant annet på å gi sykkelturistene et mer helhetlig tilbud til sykkelturister.

Oppsving

Ved Hadselbrua står det allerede skiltet med sykkelrute inn Eidsfjorden. Butikkinnehaver Davidsen har merket at syklistene har lagt veien innom Eidsfjord.

– I sesongen har vi god trafikk fra sykkelturister. De reiser ofte i familiegrupper og handler inn mat i løpet av turen, sier Davidsen.

Kjetil Paulsen i Vesterålen reiseliv mener sykkelturismen i Vesterålen har fått et oppsving.

– Selv om vi ikke har konkrete tall, merker vi en markant økning i antall sykkelturister. Det kommer nok av at vi har blitt flinkere til å markedsføre sykkelrutene i Vesterålen, sier Paulsen.

Les også: Nådde målet om 100 millioner

– Trekker kunder

Nå vil altså turistene få en eller to ekstra grunner til å stoppe på Joker Eidsfjord. Butikken holder åpent alle dagene i uka, og er for øvrig i et knutepunkt i for syklister.

– Vi merker at det blir litt ekstra omsetning fra turistene. Til sommeren skal de kunne vaske og stelle seg her i tillegg. Tanken er selvfølgelig at flere dermed skal velge å legge turen innom butikken, sier Davidsen.

Investeringen for å utvide tilbudet er ifølge innehaveren ganske beskjeden.

– Jeg håper å få litt hjelp til å sette opp dusj. Alt blir gjort i de eksisterende lokalene, det er ikke snakk om et tilbygg eller noe slikt, sier Davidsen.

Hun håper for øvrig å kunne få opp skikkelig skilting av det utvidede tilbudet, samt noen brosjyrer og tips som hun kan dele ut til de som stopper innom, sier Davidsen.

Les også: – Overraskende høye matvarepriser neste år

Lukrativt

Paulsen i Vesterålen reiseliv mener Joker for mange syklister blir å regne som en redningsplanke på sykkelruta.

– De som passerer Eidsfjord skal gjerne videre til Bø eller Øksnes, eller til Sortland. Uansett er det eneste butikken utenom Sortland, sier Paulsen.

Sykkelturister legger fra seg små summer, sammenlignet med andre turister.

– De foretrekker enkle overnattinger, gjerne i telt. Dermed vil snittsummen sykkelturister leger igjen være lavere enn turister som leier seg inn på hotell eller hytter. Det er likevel litt væravhengig. Ruskevær gjør at også syklister ordner seg ei billig hytte, sier Paulsen, og leger til:

– Sykkelturister bruker desidert mest penger i dagligvarehandelen, fordi de ikke kan frakte med seg så mye.