– Eurodance-gruppa ligger på den amerikanske Billboard-lista og er nå booket for å fåvesterålingene til å danse hælene av seg, skriver Deadline Event i en pressemelding.

Fra kirkekor til pop

ProdusentenePer Lidén og Pier Schmid, begge fra Karlstad i Sverige, møttes ved entilfeldighet i studio der de jobbet med hver sine prosjekter.

Lidén og Schmidsmusikalske bakgrunn og preferanser var forholdsvis ulik, men de ble raskt enigeom at de ville jobbe sammen. Bandet ble først dannet da de hadde sett AnnikaThörnquist opptre i et lokalt Karlstad-band, ifølge pressemeldingen.

Vokalist Annika kom frakirkekor-miljøet og hadde jobbet som blant annet menighetssekretær før hun blemed i bandet. Men det stoppet ikke bandet fra å ta posisjonen som den nye sounden avsvensk party.

– Plutseligble det stor interesse for trioen vår, og alle sa at vi skapte «The Buzz».Derfor bestemte vi oss for bandnavnet Da Buzz, sier Thörnquist.

Les også: Santus til Fæsterålen

8. plass på Billboard-liste

Sommeren2000 dukket låte «Do You Want Me» opp, og plutselig var DaBuzz en del av sounden til det nye årtusenet.

Hits som «Paradise», «Let MeLove You», «Alive», «Dangerous» og «Wonder Where YouAre» fulgte på og ble mye spilt på radio på begynnelsen av 2000-tallet, skriver Deadline Event.

Nåer de aktuelle med låta «Something About You», som er nummer åtte på denamerikanske Billboard-lista i kategorien «Dance Club Songs».

Den tidligere svenske statsministeren Fredrik Reinfeldt har for øvrig tidligere uttalt at han liker Da Buzz.

– Deer i høy gir etter å ha sett stemningsbilder fra festivalen og gleder seg til åse både vesterålsk natur og det vesterålske publikummet, melder Deadline Event.

Les også: Postgirobygget til Fæsterålen

Kårer Vesterålens råeste bil

I forbindelse med artistslippet arrangerer også Fæsterålen en konkurranse, der vinnerenfår fem helgepass til Fæsterålen i tillegg til 50 liter drivstoff fra EssoHavna.

– SidenDa Buzz har vært et av bandene som har blitt spilt i flest vesterålske biler,og det er endelig isfri asfalt, lanserer Fæsterålen kåringen av Vesterålensråeste bil. Hvem har de feteste felgene, mest nedsenka og sykeste anlegget ihele Vesterålen, lurer arrangøren på.

Les også:

– Lofotværinger boikottet arrangør fra Vesterålen

– Det hadde vært rått å ta Fæsterålen på veien, men ...

Legger penger i potten for frivillige lag og foreninger