– Vi har lengtet lenge etter å ha en rockekveld. Vi en gjeng som liker å få til en ordentlig fest på Sortland, både for oss selv og andre, sier Sofus E. Vrebalovich

Han stiller med bandet Fire Elementer, og sammen med blant andre Peer Nic, Joakim Hansen og Frode Enåsen blir han en av mange sortlandsmusikere å se på den intime scenen på Blå Bar fredag kveld.

Les også: Samarbeider om rockehelg

– Første gang på lenge

Det var opprinnelig kun konsert med Mads With som var planlagt denne fredagen. With er for tiden på turné med nytt band, som ifølge arrangøren lager en finurlig blanding av folk, blues, country og bluegrass.

Men for bare et par dager siden kom ideen om å gjøre en slags festival ut av fredagen. Og én etter én musiker takket ja til å spille etter With.

– Det er første gang på lenge det blir en ordentlig rockehelg. Vi er en del ildsjeler som er glad i musikk, og vi vil vise i kveld at Sortland er en rockeby, sier Peer Nic.

Les også: Ka skjer i helga?

Åpen scene

Arrangørene venter at det blir livemusikk å høre fra tidlig på kvelden og helt til stengetid.

– Dette er noe også Blå Bar lenge har ønsket å gjøre. Og er det flere som har lyst til å spille i kveld, er det bare å si fra. Det er åpen scene, sier Erlend Salvesen, daglig leder på Blå Bar.

– Det står respekt av Erlend og Blå for innsatsen med å få dette til på så kort tid, sier Peer Nic.