To av landsdelens mest profilerte og internasjonale utøvere, Marianne Beate Kielland og Jan Gunnar Hoff, møttes i et spennende duoformat i Kulturfabrikken onsdag kveld.

- Det er fantastisk å være her i dette flotte kulturhuset. For dette kulturhuset er virkelig et kulturhus med stor K. For her har dere het hus som rammer alt av kultur, sa Kielland fra scenen under konserten.

I det som var en herlig forestilling visket de ut grensene mellom jazz og klassisk musikk på en mesterlig måte.

- Det er en stor ære for meg som klassisk sanger å få lov å synge med en jazzpianist. Det er en uvanlig kombinasjon, men en kombinasjon vi mener fungerer, sa Kielland.

- Det er en stor ære for meg å få spille med en klassisk sanger, insisterte Hoff.

Omlag 100 publikummere i Møysalen var nok veldig glad for at disse to slo seg sammen, for det var inderlig vakkert å høre på.

Variert

Konsertprogrammet inneholdt nye og eldre Hoff-verk med tekster av blant andre Hamsun, William Blake og Hoff selv. Kielland og Hoff tolkert også klassikere som Barndomsminne fra Nordland (Blix/Thomsen) og Jerusalem (Blake/Parry) og gjorde egne versjoner av nord-norske folketoner.

Dette prosjektet skal senere i år resultere i en plateinnspilling for det anerkjente platemerket LAWO Classics.

Bla i bildene ved å bruke piltastene på PC og Mac eller sveip på mobil og tablet. Video fra en av sangene i konserten finner du i videovinduet.