Lukas Whittaker og Eskil Arntsen håper på å slå gjennom takket være konkurransen "The Stream". Foto: Espen M. Pettersson

De som innen natt til 1.mai fortsatt ligger inne på topp 100-lista kommer videre til neste runde i konkurransen.

- Vi håper nå at så mange som mulig går inn og ser videoen slik at vi får sjans til å gå videre, sier de to unge musikerne.

Da konkurransen åpnet i begynnelsen av februar lastet Lukas og Eskil opp videoen til låta "Number one" på konkurransens hjemmesider. Siden den gang har de ligget i topp hundre. I skrivende stund har de blitt streamet 13203 ganger og ligger på en 95. plass. Om de ligger der innen utgangen av lørdag 30. mai er de klare for neste steg i konkurransen, som er en såkalt Showcase i Oslo.

Du kan selv se og høre låta deres på tv2s The Stream-nettsider.

- Håper på å slå gjennom

De to 17-åringene har spilt sammen i et drøyt år. De har deltatt på UKM og Rock mot frafløtting. Nå håper de konkurransen kan føre dem opp og frem i musikkbransjen.

- Vi håper jo å kunne bruke dette som et springbrett til noe større, helt klart. Vi ønsker å bli store stjerner og leve av dette, sier Lukas.

Under konkurransen vil de kalles seg Lukas & Eskil.

- Stem på oss

Oppfordringen deres nå er at folk stemmer på dem.

- Konkurransen er beinhard og vi trenger folks hjelp. Så jeg håper så mange som mulig går inn og ser videoen og deler den slik at vi får sjansen til å gå videre, sier Eskil.

For det hadde vært bitter å røket nå.

- Vi har ligget så langt oppe som 34.plass på et tidspunkt og har vært i topp hundre hele veien. Å ryke ut nå på målstreken hadde vært kjempebittert, sier Lukas.

Se videointervju med de to ungguttene i videovinduet øverst.