Som VOL belyste i flere saker i forrige uke, varsler Vardia at de legger ned sitt kontor på Sortland.

Tillitsvalgt i selskapet, Terje Pettersen, sier i en e-post til VOL at han føler selskapet vender de ansatte ryggen.

– Vi føler vi har vært med å bygge opp selskapet fra bunnen av. Det var ingenting i Vardia før vi startet opp. Ansatte har vært meget lojale og stilt opp for selskapet og dette er da takken man får for det, at de sparker den avdelingen som var grunnlaget.

Les også: - Et svik mot lokalsamfunnet

Pettersen er svært kritisk til selskapets opptreden. Vardia ble startet opp etter at 1881 la ned i 2009. Husleien til selskapet ble da betalt i ett år. I tillegg fikk de overta utstyr og ansatte som bare fikk halv lønn i ett år så lenge de hadde etterlønn fra 1881. Pettersen mener at de ansatte på den måten var med å subsidiere oppstarten til Vardia.

– Hadde ikke det skjedd, så hadde nok ikke Vardia blitt startet og vært det er i dag, legger han til.

Les også: - Jeg tenker på de ansatte

Inget valg

Daglig leder Børge Leknes i Vardia, bekrefter opplysningene ovenfor NRK-Nordland.

– De har absolutt vært med å bidratt. Da vi startet i 2009, var det ingen forsikringskompetanse der. Det at de ansatte var villig til å ta denne investeringen, gjorde at det var mulig å komme i gang.

Til VOL i forrige uke sa Leknes at flere av de ansatte ville få tilbud om omplassering til kontorer på Østlandet.

- Det har vært et ønske og en oppfordring fra oss i dag, at flere av de ansatte skal om de har mulighet, få søke seg til en stilling en annen plass i Norge, sa Leknes.

Leknes sier at Vardia-ledelsen ikke har noen annen mulighet enn det de nå gjør.

- Vi har vært et vekstselskap og en uavhengig part i forsikringsmarkedet. Vi hadde en årlig vekst på 50 til 100 prosent hvert år. Så er vi kommet i en fase der vi må endre driften. For å drive forsikring må du ikke ha lån, men kapital. Den kapitalen du skal ha er avhengig av hvor stor portefølje du har. Sånn som i Vardia har man 1,5 milliard i portefølje og den har et gitt kapitalkrav. Om du driver forretning der du taper penger i tillegg til at du vokser så øker kapitalbehovet

Les også: De ansatte svært kritisk

30 dager

I forhold til prosessen videre har Vardia seks ulike avdelinger i Hamar, Sortland, Oslo, Sandvika, Molde og Porsgrunn. Når en skal gjøre nedjusteringer i drift gjør nå Vardia en avdelingsvurdering.

- Da gjør vi en drøfting med tillitsvalgte og verneombud hvor en ser på "pros and cons" med å legge ned en avdeling kontra den andre. Når en er ferdig med den fasen der innstiller styret en avdeling for nedleggelse og da går det over i drøfting for den avdelingen, sa Leknes til VOL forrige uke.

Omstillingsloven tilsier at ved bedrifter hvor over tretti ansatte blir involvert i en nedleggelse, blir automatisk Fylkeskommunen, Innovasjon Norge, NAV, kommunen og tillitsvalgte og normale organ i selskapet involvert i en prosess for å finne alternative løsninger til en nedleggelse med oppsigelse av de ansatte.

Da har man et såkalt tidsvindu på tretti dager hvor man skal søke å finne alternative løsninger for avdelingen.

- Ideen bak denne lovhjemmelen er bra. Den skal sørge for at en bedrift ikke over natta skal legge ned og stikke ut, men tilrettelegge for at en mangement buyout, at ansatte kan kjøpe ut eller det er andre aktører som kan komme inn og overta og ser mulighetene i kjølvannet av en slik beslutning.

Når selve nedleggelsen vil finne sted er uvisst. Det kommer an på hvordan prosessen vil gå den neste tida.

Les også: Innkaller til drøftingsmøte