For duoen Lukas & Eskil havnet til slutt på 34.-plass i den første avstemningsdelen til "The Stream". Her var over 1000 bidrag sendt inn. Alle bidragene ble lagt på nettsidene til konkurransen og hvem av bidragene som kom i topp 100 ble avgjort av nettop hvor mange ganger hvert bidrag ble vist, eller streamet som det sies på nynorsk.

Dermed er de to 17-åringene fra Sortland med videre i konkurransen. De skal nå være med i en showcase og konkurrere med de andre om å være med til neste steg i konkurransen.

Les også: Lukas & Eskil på toppen

Store steg

Før VOL la ut sak på de to unge håpefulle, lå de på en 94.plass like før helga. I løpet av helga skøyt de imidlertid oppover listen og var så høyt oppe som en 14.-plass på et tidspunkt. Til slutt havnet det på en 34.-plass og var på trygg grunn for å være med videre i konkurransen.

Nytt konsept

I musikkonkurransen The Stream flyttes auditionen hjem til deltakerne, som på www.thestream.no kan laste opp sin egen musikk. Både soloartister, duetter, grupper, band, og ikke minst DJer og produsenter er velkomne til å delta.

De 100 mest streamede artistene på nettsiden blir invitert til en showcase hvor de møter Norges tre største plateselskap: Sony Music, Universal Music Group og Warner Music Group. Liker de det de hører går artisten videre, og etter flere utsilinger signerer plateselskapene sine favoritter.

Etter signeringen opptrer artistene live hver sending og låtene deres gis ut på Spotify. Til slutt står vi igjen med en vinner som startet på gutte- eller jenterommet, har tatt internett med storm, imponert plateselskapene nok til å bli signert, og bevist gjennom gjentatte utgivelser at hun eller han har fortjent en plass blant Norges mest populære artister.

Kjente dommere

Når The Stream kommer på skjermen neste sesong, blir det med tre kjente norske artister på laget.

I dag er det nemlig bekreftet at Espen Lind (44), Marion Ravn (31) og Cato Sundberg (34) utgjør stjernetrioen som skal finne og utvikle artister på vegne av verdens tre største plateselskaper i TV 2s nye musikk-konkurranse.