Det melder kantor Mette Dyrnes i ei pressemelding.

I Konserten medvirker Jannike Sara Hansen, sang, Thomas Pareli Seines, fløyte, Helene Gihle Hilde, fiolin, Rune Hilde, fiolin, Leif Egil Barth, bratsj, Lisa Holstad, cello, Guro Kvannli, kontrabass og Mette Dyrnes, orgel

Brandenburgerkonserter

Et av hovedverkene i konserten er Brandenburgerkonsert no. 6 i B-dur.  Denne er en av 6 Brandenburgerkonserter som ble komponert mellom 1718 og 1721 mens Bach var kapellmester i Köthen. Onsdag blir konserten svingende framført av bratsj, cello, kontrabass og orgel.

Videre får man høre Orkestersuite nr. 2 i h-moll med Thomas Pareli Seines som solist på fløyte består av flere forskjellige dansesatser. Suiten avsluttes med Badinerie en av barokkens mest kjente enkeltsatser. (Er du usikker på om denne musikken virkelig er så kjent, så kan vi love at det vil rykke gjenkjennende i dansefoten når du hører "Badinerie", siste sats i orkestersuiten!)

SYnger kjent arie

Jannike Sara Hansen, sopran, skal akkompagnert av kammerensemblet framføre "Et exultavit" og "Quia respexit"  begge er arier fra Bachs Magnificat skrevet i 1723. Hun skal også synge "Blute nur" fra Matteuspasjonen (først framført i 1727)

Bachs Passacaglia i c- moll for orgel, er at av hans mest monumentale og kjente orgelverk. Verket starter med et 8 takters ostinat i pedal som hele verket bygger på. Man antar at Passacaglia i c-moll er en tidlig komposisjon(1703-1705)  skrevet til ære for, og inspirert av læremester og kollega Dietrich Buxtehude.

Det er noen av Sortlands fremste musikere som medvirker i denne spennende konserten. Onsdagens konserten vil bli en sjelden mulighet til å oppleve noe av Joh. Seb. Bachs mest kjente musikk.