Arrangementet 10. mai er et samarbeid mellom Aktivitetstilbudet ved Lamarktunet, Sortland Frivilligsentral og Sortland Pensjonistforening. Dette melder Sortland Frivilligsentral i ei pressemelding.

En skoleklasse fra Sortland barneskole skal også komme og bidra med sangleker og annet, og et tjuetalls frivillige fra Aktivitetsgruppene på Lamarktunet, Tirsdagstreffet og fra pensjonistforeningen i Sortland stiller opp for å få arrangementet i havn sammen med arrangørene.

- Målet med denne dagen er å få med flest mulig av beboerne på sykehjemmet, de som bor i omsorgsboligene og hjemmeboende eldre med på aktiviteter utendørs, sier Anne-Mari Tobiassen, leder for Aktivitetstilbudet på Lamarktunet.

Oppvarming

Først samles alle utenfor hovedinngangen, der en fysioterapeut vil lede en lett oppvarming til musikk. Så skal de nye sykkel-taxiene demonstreres.

Etter dette skal deltakerne ut å oppleve naturstien, som Asbjørn Høgden i Sortland Pensjonistforening står bak. Den inneholder 10 poster med ulike spørsmål eller gjenstander som påkaller minner.  Barneskoleelevene skal også være delaktige i dette, og de frivillige vil følge med hver sine eldre rundt i løypa.

Ved grillhytta i den fine hagen på baksiden, serveres hjemmelagde fiskekaker og vann.

Taube

Aktivitetsdagen avsluttes med at alle samles alle inne på Kafe Lamarktunet til nystekte vafler, kaffe og en hyggelig Taube-konsert, framført av musikerne Tor Furre og Arild Hansen, denne er realisert gjennom den Kulturelle Spaserstokken.

Tirsdagstreffet, med hjemmeboende eldre, blir også med på å markere aktivitetsdagen.

Verdens aktivitetsdag har vært arrangert flere ganger tidligere på Lamarktunet, og har vært en fin opplevelse for alle involverte.

- Vi ønsker alle i målgruppen hjertelig velkommen, lyder oppfordringen fra arrangørene.