Nå kan du prøve deg som møbeldesigner sammen med hele familien! Ta med barn, barnebarn, tantebarn, onkelbarn, naboens barn, foreldre, besteforeldre, søsken, nabo'n, eller noen andre du føler deg i familie med!Sammen med vandreutstillingen “Dysthe Design. Vær så god sitt!” fra Nasjonalmuseet for kunst, design og arkitektur, følger det et undervisningsopplegg som alle 8-klassene på Sortland og Holmstad skole har jobbet med. Dette får du og familien prøve dere på. Oppgaven går ut på å lage et sittemøbel av enkle materialer basert på en case-beskrivelse og inspirasjonsobjekter som Nasjonalmuseet har sendt med.

Kurset er 21. mai på Kulturfabrikken.

Innblikk

Kunstner og designer Siri Tollefsen gir deltakerne et lite innblikk i designprosessen, og leder workshop’en. Siri Tollefsen er utdannet tekstilkunstner fra Kunsthøgskolen i Bergen. I tillegg til tekstilkunst jobber hun også med digitale trykk og bildeserier.

Omvisning

I forbindelse med workshop blir det også omvisning i utstillingen. Siri Tollefsen forteller om industridesigner Sven Ivar Dysthes liv og arbeid, og det blir anledning for publikum å prøvesitte flere av stolene hans, både den kjente Laminette, stablestolen Popcorn skapt for Henie Onstad kunstsenter, og ikke minst Planet – stolen som kan settes sammen to og to til den ser ut som, ja nettopp, en planet.Fredag 20.mai er det også mulig å få med seg omvisning i utstillingen samt åpne workshop etterpå for de som ønsker det på Kulturfabrikkens DAGSKIFT