Omtrent 50 veteranbiler, fra ulike tidsepoker, sto parkert på torget på Sortland lørdag formiddag i forbindelse med arrangementet. Her var det mye å fråtse i for bilinteresserte, og sikkert også en del andre.

Ballet på seg

En av dem VOL dumpet borti, var Ståle Svendsen fra Sortland.  Han var ikke snauere enn at han stilte med tre ulike biler i forbindelse med arrangementet. Riktignok var samtlige av kjøretøyene av typen Toyota Crown, og var modeller fra henholdsvis 1966, 1974 og 1980.

- Å holde på med gamle biler er en hobby og noe jeg har gjort i mange år. Interessen har bare balla på seg i løpet av årene. Da jeg gifta meg, sa kjerringa at de sikkert ville bli bedre med åra. Nå sier hun at det har blitt verre, humrer han, og føyer til at han har enda flere biler stående i garasjen hjemme.

Har gått i arv

Bilinteressen hans har gått i arv. Sønnene Ruben og Martin har også blitt bitt av basillen. Planen er at de etter hvert skal ta over hver sitt eksemplar av de nevnte bilene.

Nestleder i Vesterålen Motorhistoriske klubb, Rune Hansen, forteller at klubben startet i 2007. Medlemsmassen har økt kraftig siden den gang.

- De første årene var vi bare en håndfull, men de siste årene har medlemstallet vokst stadig, sier han.

Mange voksne menn

Selv om klubben inneholder mye godt voksne mannfolk, gleder Hansen seg over at rekrutteringen er god.

- Det fine med bilinteresse, er at det er noe som aldri går av moten. Folk vil alltid være interessert i biler, sier han.

Klubben har samlinger hver onsdag, der de møtes over en kopp kaffe, for så å kjøre seg en liten tur i sine respektive doninger.

- Vi tar gjerne mot flere medlemmer, slår Hansen fast.

Noen av bilene som man kunne beskue under lørdagens samling, ser du i galleriet over.