Arrangementet er først og fremst myntet på fremtidige kulturskoleelever som ønsker å få et innblikk i hva som foregår på skolen.

- Arrangementet er åpent for alle som vil komme. Intensjonen vår er å vise barn i Sortland hva vi kan tilby. Det blir muligheter til å prøve flere forskjellige instrumenter og ikke minst blir det muligheter for barn og foreldre, til å stille spørsmål, forklarer rektor ved Kulturskolen på Sortland, Veronica Vangen Evensen.

Les også: Åpnet opp Kulturskolen på Sortland

Kirkeorgel

Med tanke på at Kulturfabrikken er to år gammel, har åpent hus-arrangementet vært arrangert like mange ganger. Fjorårets arrangement trakk fulle hus. Rektoren presiserer at årets utgave i stor blir identisk med fjoråret, men med noen nye elementer.

- I år blir det muligheter for å bli med på ekskursjon til Sortland kirke, der elevene kan få prøve kirkeorgelet, forlarer hun.

- Det blir også konsert med juniorkorpset i forbindelse med arrangementet, legger Wangen Evensen til.

Har ledige plasser

Å åpne opp kulturskolen for allmennheten, kan bidra til at flere elever starter der.

- Vi har i alle fall ledige plasser og tar gjerne imot flere elever. På lørdag har de som er nysgjerrige, en gylden mulighet til å se hva vi driver, med slår Vangen Evensen fast.