- Grunnlaget, og årsaken til at jeg går rettens vei, er at jeg mener at jeg er usaklig avskjedighet. Jeg går til retten for å få stillinga mi tilbake, sier Geoffrey Armstrong til VOL.

Les også: Havnesjefen i Sortland sier opp etter tre måneder

Armstrong ble avskjedighet som havnesjef etter knapt tre måneder i jobben. Oppsigelsen ble vedtatt i et ekstraordinært styremøte 18.april, etter stemmer fra de seks styremedlemmene.

Nå krever Armstrong at avskjedigelsen blir erklært ugyldig.

- Jeg ønsker at arbeidsforholdet fortsetter inntil saken er rettskraftig avgjort, understreker han.

Les også: Armstrong godtar ikke oppsigelsen

Har ikke fått svar

Stevningen er sendt til retten. Armstrong og hans advokat har fortsatt ikke fått tilsvar fra motparten.

- Hvordan de stiller seg til det og når de kommer noe fra dem, må du nesten ta med dem, sier Armstrong. Bakgrunnen for saken er at Armstrong fikk greie på at styret i havna hadde holdt et møte der den da ferske havnesjefens lederstil hadde vært tema. Selv kjente ikke Armstrong til dette møte.

Les også: Stiller spørsmål ved Nordlunds habilitet i sparkingen av Armstrong

Positiv til utfall

Armstrong har tro på at han har en god sak og at han kommer til å vinne frem.

- Vi har fulgt vanlig prosessuelle regler, men dette er ting som tar tid. Foreløpig avventer jeg til saken komemr opp for retten, slår Armstrong fast.

Les også: Havnesjefen kan likevel fortsette

-Tenker ingenting

Det lyktes ikke VOL å få tak i styreleder i Sortland havn, Karl Erling Nordlund onsdag ettermiddag. Til Bladet Vesterålen, som først omtalte saken, har Nordlund utttalt at han ikke har gjort seg noen tanker om at Armstrong nå stevner havnestyret.

- Jeg tenker ingenting om det. Er det ei stevning, så får vi ta der derfra. Først må vi se hva den inneholder, sier han til avisa.

Les også: Kontrollutvalget må se på denne saken