- Dette er absolutt et scoop og noe vi har jobbet med i over ett år, sier Kåre-Bjørn Kongsnes ved Galleri Jennestad.

25. juni er datoen når kunstneren kommer til Sortland med sin kunst.

- Det har vært ei utfordring å få det til og det har vært ei lang planlegging for å få det hele klart. Han vil selv komme til åpningen og den håper vi skal bli litt speiselt. Den blir todelt og starter med ei filmvisning i Laterna i Kulturfabrikken med en Pushwagner-dokumentarfilm. Så kjører vi i en stor åpen amerikansk cabriolet fra kinoen ut til Jennestad for å åpne selve utstillingen.

Les også: Dronningkunst revet bort

Variert

Pushwagner har med seg mye forskjellig til Jennestad.

- En del nye kunstverk som blir vist for første gang på jennestad. Og vi er glad for at vi skal ha premiere på en del av hans kunstverk. Det blir også en del av de mer tradisjonelle kunstverkene hans.

Kongsnes forteller at utstillinga vil ha verker i prisklassen fra noen skarve tusenlapper til hundretusenkronersklassen.

Les også: Vesterålen er fantastisk

Drevland åpner

For å åpne utstillingen får galleriet besøk av en tidligere bergensordfører.

- Trude Drevland kommer og åpner utstillingen. Hun kjenner Pushwagner fra andre utstillinger, forteller Kongsnes.

- Hvorfor er nettopp hun valgt?

- Valget falt på henne fordi hun er både lokal og hun er nesten like fargerik som Pushwagner og har en seriøsitet med seg i sitt fag. så vi har alltid satset på å ha personer som har åpnet utstillingen som har en like sterk CV som kunstneren. I fjor hadde vi Danbolt for eksempel under Dronningens utstilling.

Utstillingen vil vare fra 25.juni til omlag 20. juli. Senere er det da duket for Ørnulf Opdahl-utstilling i galleriet på Jennestad.

Les også: Rørt dronning åpnet egen utstilling

Pop-art

Hariton Pushwagner (Hariton etter Hare Krishna, Pushwagner etter supermarkedenes trillevogner, født Terje Brofos 2. mai 1940 i Oslo) er en norsk maler inspirert av popkunst. Pushwagner er en norsk eksponent for pop art med internasjonal suksess og regnes som en av Norges viktigste samtidskunstnere.

Les også: Stinn brakke for dronningen