Sortland IL leder sin avdeling med fire seire og én uavgjort i sesongens fem første kamper. Laget har fortsatt bare sluppet inn to mål hittil i sesongen, og begge kom i samme kamp mot Mosjøen.

Sist lørdag spilte Sortland hjemme mot Junkeren, en kamp som endte med 2-0-seier over laget som før kampen lå som nummer to på tabellen. Fauske/Sprint har nå overtatt andreplassen, og Sortland er lørdag på Fauske for nok et toppoppgjør.

- Vi mangler Sindre Thunestvedt fra forrige oppgjør mot Junkeren, men ellers er alle med som ikke fortsatt er på skadelisten, opplyser klubben på Facebook.

- Vi gleder oss enormt til kamp og skal kjempe hardt for å fortsatt være det eneste laget i årets tredjedivisjon som ikke enda har tapt, sier de.

VOL dekker kampen LIVE fra klokka 15.00:

ANDRE OMGANG:

• Og der er det slutt. Det ender 0-0 her på SKS Arena, noe som må sies å være et greit resultat i en kamp mellom to jevne lag. Vi takker for følge her på VOL og ønsker på gjensyn!

• 91 MIN: Duelleres kraftig mot slutten nå. To Sprintspillere blir liggende nede etter to tøffe dueller. Den ene må hinke av banen og kan ikke fortsette. Det påfølgende frisparket seiler gjennom feltet. Godt på overtid nå...

• 90 MIN: Gult kort til Sprints Jonas Dahlberg

• 89 MIN: Dårlig stemning i hallen når Sortlandkeeper Sazonovs drøyer tid med utspillet. Tydelig at hvittrøyene er fornøyde med ett poeng nå.

• 85 MIN: Nære for Sprint! Kommer helhjertet på en overgang, men skuddet fra innbytter Richard Halvorsen går over mål.

• 83 MIN: Skytes rett i muren. Sortland utnytter den påfølgende overgangen dårlig.

• 82 MIN: Her kan det skje noe. Sprint med frispark midt foran mål på 18 meters hold.

• 80 MIN: Ca ti minutter igjen av ordinær tid. Får vi en scoring her, tro?

• 78 MIN: Igjen er det upresist når Sortland angriper. Kommer fremover med flere mann, men ballen gjennom forsvaret blir keepermat.

• 75 MIN: Heller ikke vært noe festfyrverkeri denne andreomgangen, selv om Sortland har sett bedre ut offensivt. Vært jevnt i både sjanser og banespill.

• 74 MIN: Sortland nære å brodere seg igjennom med fint angrepsspill, men linjedommer vinker for offside. Igjen Frank Poulsen som er involvert.

• 71 MIN: Gjøres bytter for begge lag nå. Vanskelig å se fra min posisjon hvem som kommer inn og går ut.

• 67 MIN: Nære for Sprint. Sazonovs ute å sykler i eget felt, men Sortland får klarert.

• 65 MIN: Innbytter Frank Poulsen prøver seg for Sortland. Men blir omringet av en gjeng blåtrøyer rundt 16-meterstreken og får aldri utnyttet muligheten.

• 60 MIN: Sprint på sin side er mer forsiktige. Slår mer langt og har ikke den samme rytmen i angrepsspillet som før hvilen.

• 56 MIN: Sortland har helt klart bedret seg etter pause. Enda ikke skapt de helt store sjansene, men presser Sprint i langt større grad nå.

• 52 MIN: Sortland står høyere nå etter pause. Forsøker å presse Sprint lengre bak i banen.

• 47 MIN: Sprint som tar tak i kampen fra start. Skaffer seg først en corner, før de biter seg fast rundt Sortlands boks etterpå. Ender med et skudd rett på keeper.

• 46 MIN: Da er vi i gang igjen her på SKS Arena på Fauske!

FØRSTE OMGANG:

• PAUSE: Legges ikke til noen ting, og dermed går lagene til pause med 0-0. En spillemessig jevn omgang mellom to aggressive lag, men det er hjemmelaget Fauske/Sprint som har vært mest toneangivende offensivt så langt.

• 42 MIN: Sortland med sin største sjanse til nå. Markus Aasland som er oppe i Sprints boks, men skyter over mål.

• 39 MIN: Nok et hjørnespark, også denne gang til Fauske/Sprint. Heades vekk også nå.

• 37 MIN: Nå nærmer Sprint seg. Sortland misser totalt på markering i boks på et frispark, og ballen heades 20 cm over tverrliggeren.

• 35 MIN: Corner til Sortland som heades ut, og gjør at Sprint kan komme på en hurtig overgang. Ballen slås inn i feltet, men klareres ut med nød og neppe

• 32 MIN: Corneren heades ut, og Sortlands Anders Jørgensen tas tøft i duellen etterpå. Meget misfornøyd med at dommeren ikke tar frem det gule kortet.

• 31 MIN: Frispark til Sprint på høyde med 16-meteren helt ute på venstre side.

• 27 MIN: Sortland-spillerne roper mye til hverandre. Tydelig at alle ikke er fornøyde med det som leveres for øyeblikket.

• 26 MIN: Sortland virker rådville offensivt. Evner ikke å flytte opp folk, og slår mye i blinde.

• 22 MIN: Kampens største sjanse til nå. Sprints Ronaldo Paul spilles alene med keeper, men setter ballen midt på Sazonovs. Der var hjemmelaget nære.

• 19 MIN: Sprint forsøker seg på en lobb fra langt hold, men Sortland-keeper Sazonovs er med på notene.

• 17 MIN: For øyeblikket en stillingskrig mellom to lag som virker å være godt forberedt på hverandres svakheter og styrker.

• 16 MIN: Corner for Sortland. Heades rett på keeper.

• 15 MIN: Vært en oppvisning i forskjellige stilarter i starten også. Sortland med lange baller og fysisk spill, mens Sprint forsøker å spille seg rundt på kantene.

• 13 MIN: Corner til Sprint. Ender i et skudd som går midt på keeper før ballen klareres.

• 10 MIN: En god, gammeldags dropp-situasjon når Fauske/Sprints keeper dundrer ballen opp i taket. Utløser applaus på tribunen.

• 7 MIN: Trøkkes til i duellene også. Andre gang på kort tid at en Sortland-spiller tas tøft i en duell på midtbanen. Dommeren har enda ikke vært oppe med kortet

• 6 MIN: Enda ikke vært noen store sjanser i kampen, men Fauske/Sprint har som nevnt vært det førende laget.

• 4 MIN: Det er hjemmelaget Sprint som har åpnet best. Angriper hurtig i lengderetning, og truer bakrom hele tiden.

• Da vi live her fra SKS Arena på Fauske. Sortland i hvitt gjester Sprint i blått, og det er duket for en ekte toppkamp når nummer én og to på tabellen møtes.