93 min: Stillingen endte 0-0. Sortland forsøkte, men lyktes ikke denne gangen.

90 min: Legges til 3 min overtid.

87 min: Bytte Sortland: Ut: Anders Jørgensen. Inn: Nikolas knutsen.

86 min: Store protester da Anders Jørgensen ble dyttet på kanten av sekstenmeteren..

85 min: Det er nå bare fem minutter, pluss et par minutter i tillegg å gjøre det på. Rekker Sortland å få inn det avgjørende målet før dommeren blåser?

82 min: Gult kort til Sortland: Per Erik Karlsen.

81 min: Sortlan stormer i angrep nå, men Mats Oftedal får ikke med seg ballen.

79 min: Var det frispark da dommer? Protestene er mange da Vegard Theting blir lagt i bakken. Sandnessjøen får frispark som ikke ender i noe.

77 min: Sandnessjøen gir seg ikke uten kamp og er så vidt frempå, der de fyrer av et skudd som Sazonovs sikkert fanger i sine svære klyper.

75 min: Bytte Sortland: Inn Mats Oftedal.

73 min:  Sortland bygger opp bakfra. Marius Jørgensen spiller til Torbjørn Miklegard som blir avblåst for offside, til  stor protest fra sortlands spillere.

69 min: Se der ja, gutter. Nå har Sortlan fått ræva i gir. Per CHristian Karlsen smeller avgårde et langskudd, som går et par meter over. Mye tyder på at hjemmelaget har startet sluttspurten i håp om å få med seg alle tre poengene.

67 min: Marius Jørgensen spiller fri bror sin Anders, som blir presset og får corner, som ikke fører til noe.

65 min: Anders Jørgensen har vist mye vilje i kampen, men har fortsatt ikke fått løst ut sitt potensial. Han kommer i skuddposisjon, men ballen går rett i keeper.

64 min: Gult kort til nummer tre på Sandnessjøen, Per Brinchmann Styve.

62 min: Sortland har nå tatt grep og har kontrollerer kampen. Temperaturen har også steget og lagene er tydeligvis interessert i å få ballen i mål.

55 min: Sortland hadde nettopp en kjempesjanse ved Miklegard som ikke ble noe av.

54 min: Kampen er preget av stillstand og det skjer lite akkurat nå. Likevel har Sortland festet et lite grep på andreomgangen.

49 min: Sortland kommer mer med i kampen. Anders Jørgensen kommer inn i feltet, men blir stoppet av Sandnessjøens forsvar. Like etter komer Per Erik Karlsen til en sjanse, som går utenfor.

48 min: Sandnessjøen viser angrepsvilje i starten av første omgang, men har fortsatt ikke klart å skape store sjanser.

45 min: Langt innkast av Anders Jørgensen inn i feltet, men det blir avblåst for frispark. Det betyr at førsteomgang endte målløst, i det som har vært en forholdvis kjedelig og svært så tam forestilling fra Sortlands side. Bortelaget har nok vært det mest førende laget, uten at noen av dem har klart å særlig mange farlige målsjanser.

44 min: Sortland prøver seg på et angrep da Thorbjørn Miklegard får en langball å løpe mot, men klarer ikke å få tak i den da Sandnessjøens forsvar skjermer den ut til utspill.

42 min: Nå foregår det en stillingskrig på midten, der følelsen av se noen stampe i sirup, melder seg. Sandnnessjøen slår etter hvert en lang ball inn i feltet som Sortland får måket ut til corner. Like etter kommer gjenstene til en ny sjanse, denne gang med Daniel Anfindsen, som skyter fra 20 meter, langt utenfor mål.

40 min: Det er fem minutter igjen til pause, og mye kan tyde på at begge lagene er fornøyde å gå til pause med 0-0.

37 min: Og endelig fikk Sortland en brukbar sjanse. Karl Christian Karlsen stormer inn i feltet, får levert ballen til Anders Jørgensen som får foten på ballen og sendt avgårde et slags skudd, men ballen går utenfor mål.

36 min: Nok en gang er et gjestene som stormer i angrep. Vegard Lyngheim Theting kommer i skuddposisjon, men blir felt og går ned for telling, for en stakket stund, men han kommer seg raskt på beina igjen.

34 min:  Bytte Sortland: Ut: Isak Svendsen. Inn: Stefan Jensen

33 min: Sazonovs må i ilden igjen og slår denne gangen et godt skudd fra Sandnessjøen ut til corner, som det ikke blir noe av.

31 min: Begynner Sortland å bli frustrerte? Litt surmuling på grunn av at ting går laget imot, kan høres med god margin. Sandnessjøen fortsatt det førende laget, selv om vertene viser en viss vilje til å presse dem lenger bak på banen.

29 min: Sandnessjøens nummer sju får ballen i god posisjon og fyrer avgårde et skudd som må kunne sies å være en kombinasjon av sleivskud og lompe, og ballen går følgelig langt over mål.

27 min: Sandnessjøen på ny visitt i Sortlands målfelt, men en stikker går over alle og utover sidelinjen.

25 min: Sortlands trener Espen Bakke Gusjås gestikulerer og viser engasjement på sidelinjen, mens han ser mannskapet sitt slite med å få grep om kampen, så langt.

23 min: Og når vi snakker om sola. Sandnessjøen kom i posisjon og fikk fyrt av et skudd som den nevnte Sazonovs fikk beinet unna med eine foten. Sandnessjøen har tydeligvis bestemt seg for å gi Sortland tøff kamp i dag.

22 min: Sortlans sisteskanse har hatt flere utspille fra eget mål de siste minuttene, noe som tyder på at Sandnessjøen har festet et visst press på kampen. Vanligvis er det svært lite vi ser av den nevnte keeperen i Sortlands kamper.

20 min: De gulkledde gjestene prøver seg på et angrep på venstre side, men det blir raskt avverget av Sortlands solide forsvar.

17 min: Sortland småspiller i eget forsvar. Toms Mesz starter et opspill som Sindre Thunestvedt etter hvert slår inn i feltet, men Anders Jørgensen får ikke tak i ballen. Akkurat nå er kampen inne i et slags vakum der det skjer lite eller ingenting.

15 min: Sortlandkeeper Sazonovs spiller langt ut, helt inn i feltet til Sortlands forsvar, som klarerer.

10 min: Sandnessjøen har kommer mer med i kamnpen og har vært frampå i boksen til Sortland, uten å være farlige.

07 min: Sortland var nær straffe da en av spillerne ble revet ned i feltet, men dommeren blåste spillet videre.

05 min: Da er vi i gang etter litt tekniske problemer i starten. Ingen av lagene har skapt de helt store målsjansene i starten av kampen. Men det matchen har god energi og mye ståpåvilje, så langt.