Trond Hansen var med å danne bandet i 1993, sammen med Geir Morfjord. Foto: Vidar Eliassen

- Vi møttes helt tilfeldig under en konsert på Dverberg i helgen og snakket da om å møtes for å se hva vi husket, sier Kjersti Strøm Hansen. Hun er en av de totalt seks medlemmene i Roots 'N' Boots.

De andre er Ingjerd Strøm Hansen, Gjertrud Størm Hansen, Geir Morfjord, Trond Hansen og Hans Isaksen.

Tirsdag møttes de til en liten band-øving, og plutselig fikk de telefon fra BlåBar med spørsmål om de kunne tenke seg til å gjøre en spillejobb førstkommende torsdag. - Folk får jo vite alt på Facebook, så det var nok slik de fant ut at vi øvet, sier Strøm Hansen.

Storhetstid

Roots 'N' Boots hadde sin storhetstid på midten av 1990-tallet. Da turnerte de rundt i hele Nord-Norge, og hadde noen spillejobber i Oslo. - Vi regnet en gang ut at vi hadde over 90 spillejobber på ett år, forteller Strøm Hansen. Bandet holdt den gang konserter i helgene og i feriene. - Flere av oss jobbet jo fulltid, og noen studerte. Dermed ble det ikke tid til å turnere annet enn da, sier hun.

Lite øving

Men selv om bandet ikke har stått på scenen på ti år, betyr ikke det at de har glemt gamle kunstner.

- Vi er kanskje litt rustne vi som ikke har drevet aktivt med musikk, men Geir og Trond som spiller jevnlig, har jo holdt det gående med andre band, forteller Ingjerd Strøm Hansen.

- Dersom vi som er musikere ikke hadde praktisert på alle disse årene hadde vi aldri kunne gått på scenen, understreker Geir Morfjord.

Smeltedigel

Ingjerd Strøm Hansen betegner musikksjangeren deres som en smeltedigel av blues, gospel og contry. - Vi spiller både egenskrevene låter og coverlåter. Sistnevnte kategori gjør vi en litt egen vri på, sier hun.

De håpefulle som dukker opp på konserten og forventer nytt material,  blir nok skuffet.

- Vi har ikke noe nytt material. Det blir utelukkende gode og gamle låter som publikummet vårt kjenner. Det blir trygt og godt, og mye trøkk, lover Morfjord.

Et stunt

Bandet hadde sist reunion i 2005. Da holdt de to konserter, en i Sortland og en i Lofoten. I motsetning til i dag var planen da faktisk at de skulle gjenforenes. - Vi kan jo si at dette er et stunt, for det var jo overhodet ikke planlagt. Det blir mer en sosial happening, sier hun.

I følge Strøm Hansen har de opp gjennom årene fått spørsmål om ikke Roots 'N' Boots kunne ha en reunion.

- Nå skal vi jo spille i morgen, så vi håper jo selvfølgelig at folk møter opp for å høre på oss, forteller hun.

superkul greie vi har lyst å gjøre når vi først har muligheten

- Superkul greie

Daglig leder ved Blå Bar, Erlend Salvesen, synes det er gøyalt at Roots 'N' Boots skal spille der torsdag.

- Dette var ganske impulsiv og er en ganske kul greie synes vi. Bandet rocker vilt og består av kjempeflinke musikere, så dette blir bra, sier han.

Roots 'N' Boots skal dra et par låter i pausen under EM-semifinalen mellom Frankrike og Russland, før de går på scenen når kampen er ferdig.

Geir Morfjord er frontfigur i Roots 'N' Boots, som han startet sammen med Trond Hansen i 1993. Foto: Vidar Eliassen