– Hele langveggen i bilhallen blir av glass. I tillegg blir det en del fargespill i veggene, så det blir et stilig bygg, med ulik høyde i taket, forteller prosjektleder trainee, Øystein Olesen.

– Ja, det blir et vakkert bygg. Det blir noe mer enn bare enn firkantet kloss, sier prosjektleder Jon Helge Falck.

Ferdig til nyttår

Arbeidet på tomta startet i april og skal etter planen være ferdig ved årsskiftet.

– Vi skal være ferdige til 3. januar. Det blir hektisk, men det skal vi klare. Vi er i skarp rute, sier Falch.

I neste uke starter byggingen av den såkalte sandwichen. Sandwichelementer brukes ofte til skillevegger og tak og består av to fargebelagte stålplater som har en indre isolasjonskjerne mellom seg.

Glassfasader

Selv om bygget begynner å ta form, er det fortsatt en del sentrale elementer som gjenstår.

– Alt av bæresystemer er på plass. Yttervegg og kledning står igjen før bygget er tett. Og så må vi selvsagt sette opp glassfasadene

– Men med tanke på at vi er midt i ferieavviklingen, blir det lite aktivitet den neste måneden, forteller Falck, og legger til at de vanligvis har 5–6 mann som jobber heltid med prosjektet.

Utfordringer

Ifølge Falch er det noen tekniske utfordringer med de tekniske installasjonene.

– Det er mange utganger i gulvene. Hovedutfordringen med de tekniske installasjonene, er at de må komme 100 prosent på rett plass

Bygget, som får en grunnflate på cirka 1900 kvadratmeter, får to plan, der andre etasje inkluderer kontor og garderobedel. Sistnevnte del blir på rundt 200 kvadratmeter.