Tribe Venneforsikring er et nytt forsikringsselskap som nå etablerer seg i Norge. Bak står Rune Brunborg og Tore Malme.

Brunborg, som er daglig leder og styreleder i selskapet, driver også nettstedet penger.no og har erfaring fra en rekke banker og forsikringsselskaper. Malme var en av dem som sto bak oppkjøpet av Vesterålen Naturprodukter, som senere ble solgt videre for 325 millioner kroner. Andre Lunde, som er ansatt som salgssjef, var i sin tid med på å bygge opp Vardia.

Og det er nettopp i ruinene etter Vardia på Sortland at Tribe Venneforsikring nå ser muligheter.

- Vi skal bygge videre på det som var der, men i noe mindre skala og på en litt annen måte, sier Andre Lunde til VOL.

I gang til høsten

Selskapet skulle i utgangspunktet etablere seg i Oslo, men har nå vendt nesa nordover.

Salgssjef Andre Lunde flytter selv nordover med familie og kone fra Holmstad, og skal lede etableringa på Sortland. Går alt etter planen vil det skje allerede til høsten.

- Vi ser en unik mulighet i at det snart blir mye ledig kompetanse på Sortland, noe som kan fremskynde vår oppstart kraftig. Vi satser på å være i gang i oktober når Vardia legger ned, og kompetansen blir ledig, sier Lunde til VOL.

Søker støtte fra kommunen

I første omgang ønsker de å opprette et kundesenter på Sortland, men også salgssenter og skadeoppgjørsselskap kan bli aktuelt. Hvor raskt de kan starte opp, og hvor mange ansatte de blir, avhenger ifølge Lunde om de får økonomisk støtte fra Sortland kommune.

De har i en søknad til kommunen bedt om å få dekket oppstartskostnader på i overkant av 300.000 kroner. De vil også ha dekket leie av lokaler i ett år, samt få lønnstilskudd for medarbeidere som ansattes fra Vardia.

Tribe Venneforsikring har også søkt kommunen om et næringslån på 2,5 millioner kroner.

- Dersom et slik lån skulle innvilgesbasert på vårt forslag vil vi kunne vurdere en større satsning enn det vi i utgangspunktet hadde tenkt, skrives det i søknaden.

- At vi søker om støtte handler om at vi prøver å få til oppstarten tidligere enn tenkt, og at vi vil være sikre på at vi gjøre en foruftlig investering for fremtida. Vi mener vi skal være en god arbeidsgiver i mange år fremover, og det vil gagne kommunen, sier Lunde.

- Opp mot 25 ansatte

Hvor mange ansatte de ser for seg mener Lunde er for tidlig å si noe sikkert om nå. De har ikke noe mål om å bli like store som Vardia.

- Vi vil starte litt mer forsiktig enn Vardia gjorde, men at det kan bli en relativ størrelse over tid ser jeg ikke bort fra. Det vi har sagt er at om vi setter i gang på egen hånd er det trolig med 5-10 ansatte, får vi støtte fra kommunen kan det bli opp mot 10-20 ansatte. Jeg tror uansett ikke vi kommer til å bli særlig større enn 25 ansatte på Sortland. Vi vil være en trygg og god arbeidsplass, og da er det et fornuftig tall, sier Lunde.

- Forsikringens Facebook

Tribe Venneforsikring baserer seg på et nytt konsept som de ifølge Lunde er de første til å lansere i Norge. Konseptet baserer seg på sosiale medier og tekniske plattformer.

- Tribe skal bli forsikringens Facebook. Du knytter til deg venner og nettverk, og gjennom disse kan du oppnå store rabatter. Holder du og vennene dine seg skadefrie, kan dere få opp mot 50 prosent rabatt på forsikringene, sier Lunde.

Han forteller at de allerede har vært i møter med kommunen, og at signalene derfra har vært positive.

- Jeg tror det er et stort ønske fra kommunens side at den kompetansen som er på Sortland også blir brukt fremover. Om vi nå blir enige om en løsning med kommunen, så er vi klare til å starte opp, sier Lunde.