I Blåboksen var kursdeltakere samlet til å feire seg selv med mange forskjellige aktiviteter.

Her var tidenes første såkalte live cypher, åpen scene, kafé og minst én overraskelse.

Ungdomsuka er et samarbeid mellom Sortland komune og Tett i tett scene.

De siste to ukene har ungdommene deltatt på kurs innen blant annet dans, video, arrangement og flere andre spennende tema.

Les også: Utvider ungdomsuka

Jojo

En del av kurset har vært arrangementskurs. De sto for gjennomføringen av festen lørdag kveld. Den startet faktisk i Møysalen med Mathias Ditlefsen som viste frem sine ferdigheter med jojo.

Så ledet konfransier Viktoria Linea Høybakk publikum inn i Blåboksen. Her var det lagt opp til lounge og en scene hvor publikum kunne "chille" og høre på musikk fra scena.

Cipher

Her fikk vi høre flere opptredener, men de fremmøtte fikk også oppleve tidenes første live cipher. Dette er en slags freestyle-rapbattle. På scena fikk vi se fire rappere som tok mikrofonen og freestylet på scena til god respons fra publikum.

- Det var kjempekult. Folk responderte godt og jeg synes det gikk bra, sier Sofus Vrebalovich.

Resten av kvelden var også fylt med gode opptrdener og et par overraskelser.

Kvelden var også en del av avslutninga for de som har gått kurs for foto og video. Det festet kvelden på minnebrikker for å forevige kvelden for evigheten.

- Fantastiske uker

Randi Lervik ved Kulturfabrikken har jobbet tett med ungdommene de siste ukene. Hun er strålende fornøyd med gjennomføringen.

- Det har vært en kjempefin prosess med mange overraskelser underveis. Ikke alt har gått som planlagt, men når vi nå ser tilbake på ukene så kan vi ikke annet enn å være fornøyde, sier hun.

Dermed er det muligheter for flere uker også neste år.