Fredag synges festivalen Fæsterålen igang på Sortland. Morten Abel, Sondre Justad, Adélen og Postgirobygget er noen av de som skal fronte årets festival.

I fjor fikk arrangøren fantastisk vær med sol og opphold hele helga. I år er det foreløpig åpent hvordan været blir.

Yr.no melder fredag lettere skydekke og omlag 15 grader. Vinden vil ligge på rundt 4,8 meter i sekundet fra vest. Storm.no melder at det skal bli rundt 10 grader, lettere skydekke og rundt 5 meter i sekundet vind fra nordøst.

Regn på lørdag?

Lørdag er det imidlertid uenighet mellom de to værvarslingsselskapene.

Yr.no melder at det blir lettere skydekke med perioder med sol. Vinden vil ifølge Yr komme opp i 8,1 meter i sekundet fra vest og de hevder temperaturen vil ligge på rundt 10 grader på det høyeste.

Storm.no ser for seg en våt festivaldag på Sortland. De melder nemlig at det i løpet av lørdagen vil falle 13 millimeter regn på en dag med omlag 10 varmegrader.

- Fest uansett

Morten Abel er siste artis på scenen lørdag kveld. I et intervju han gjorde i forbindelse med Fæsterålen-magasinet som er vedlegg i onsdagens utgave av Sortlandsavisa sa han følgende om værforbeholdet.

– I sommer spilte vi i Rørvik. Regnet høljet ned og folk hadde før konserten startet søkt tilflukt inne i slike øltelt som sto rundt arenaen. Vi gikk på ganske tidlig, i sju-tida. Vi gikk på foran en tom plass hvor folk satt og hutret i ølteltet. Jeg fikk de etter hvert ut av teltene og det endte med den kanskje beste konserten vi har holdt. Vi har sluttet å bekymre oss for været. Vi kommer unna med det uansett og det blir kjempebra uansett. Jeg lover.

Så får vi se hva slags vær vi får til syvende og sist.