Mandag uttalte Christoffer Ellingsen i et leserinnlegg på VOL, at det ikke er noe fremdrift i forbindelse med opprustning av veien i Sigerfjord.

”Det underliggende veilegemet er det ikke gjort noe med etter at det ble kjørt ned og utsatt for stor slitasje med årelang gjennomgangstrafikk. Kommunen overtok en riksvei som ikke hadde gang- og sykkelvei og svinger som snodde seg mellom bergknauser og bærbusker i ei tett og ellers fin bygd”, skriver han blant annet i leserinnlegget.

I det samme innlegget etterlyser Ellingsen at det nå blir tatt tak og gjort noe for å utbedre veiforholdene.

”Når underskriftsaksjonen for utbedring av Sigerfjordveien krever at det blir tatt raske tiltak, så er det et svært berettiga krav. Rødt vil derfor allerede i førstkommende formannskap be om at det tas tak i dette”.

– Uttaler seg som en i opposisjon

Beate Bø Nilsen og Roar Wessel Olsen i Sortland Høyre mener det er underlig at Ellingsen reagerer på manglende tiltak i forbindelse med Sigerfjordveien, med tanke på at han er en del av posisjonen.

– Det var egentlig ganske morsom lesning. Ellingsen uttaler seg som en opposisjonspolitiker i innlegget. Han sitter tross alt i posisjonen og har selv hatt mulighet til å gjøre noe, men hva har blitt gjort? Ingenting, slår Bø Nilsen fast.

Wessel Olsen understreker at han selv har vært i heftige budsjettdiskusjoner med Ellingsen i forbindelse med de kommunale veiene.

– Da mente han at det ikke var behov for mer vedlikehold, sier Wessel Olsen.

– Og da lurer jeg på hva det finnes midler til eller ikke? Da er et bedre at Ellingsen tar ansvar og bidrar til å bevilge penger til at noe faktisk blir gjort, legger Bø Nilsen til.

– Velkommen etter

De to mener at Ellingsen, som inngår i den politiske ledelsen, må iverksette tiltak i stedet for å klage.

– I trafikksikkerhetsplanen til Sortland slår man fast at man skal jobbe for å få veien tilbakeført til Statens vegvesen som en reserve- og beredskapsløsning om det skulle skje noe i tunnelen. Hva er blitt gjort fra den politiske ledelse i denne saken? spør Roar Wessel Olsen.

– Ingenting er mer gledelig enn at Ellingsen engasjerer seg i saken, og vi ønsker ham velkommen etter. Hvis Ellingsen støtter Høyre og FrP i vår veisatsing har vi flertall, sier Roar Wessel Olsen.