I helgen fikk Rema 1000 Sortland, som er lokalisert på Selnes, og kjøpmann Per Aage Røe Olafsen prisen for beste Rema-butikk i region Nordland i 2015. Anledningen for kåringen var butikk-kjedens årlige, nasjonale møte sist helg.

-Knallhard konkurranse

Begrunnelsen for utmerkelsen var i hovedsak solide økonomiske resultater, sterk omsetningsvekst, gode tilbakemeldinger fra de ansatte, forbilde for andre kjøpmenn og at de ansatte er sterkt tilstede i butikken.

- Konkurransen er knallhard. Han har gjort en formidabel jobb. Både han og de ansatte har levert og gjort enestående innsats, sier Regiondirektør i Rema 1000, Thomas Brede Johansen til VOL.

-De ansattes fortjeneste

Selv er kjøpmmannen noe mer beskjeden når han skal omtale egen innsats.

- Dette er først og fremst de ansattes fortjeneste. De har gjort en kjempejobb, sier kjøpmannen.

Hans egen innsats, ifølge ham selv, handler i første rekke om tilrettelegging.

- Jeg har bare tilrettelagt og planlagt slik at de ansatte kan gjøre en best mulig jobb, sier Røe Olafsen.

-Propell

Regiondirektøren er derimot ikke redd for å skryte av den ydmyke kjøpmannen.

- Han er en propell som er i butikken både sent og tidlig. Han har enorm kapasitet og gir mye av seg selv. Han er i butikken både sent og tidlig, slår Johansen fast.

Arbeidet som legges ned av Olafsen og de ansatte vises også igjen i omsetningen. Ifølge Brede Johansen ligger den an til å passere 110 millioner i løpet av året.

- Omsetningen passerte 100 millioner i fjor og ligger an til å havne på minst 110 millioner i år, noe som er imponerende, slår han fast.