VOL har tidligere omtalt den sentrale bygården på Sortland, som ble lagt ut for salg første gang i fjor vinter. I juni var eiendomsinvestor Håkon Ulriksen i forhandlinger med eier av bygget, Tanja Jægtnes Bech, og nå er det altså klart at Ulriksen overtar.

Én av leietakerne i bygget er Intersport, som drives av Jægtnes Bech og mannen Harald Bech. Butikken i Strandgata vil ifølge sistnevnte legges ned.

Åpner i Skibsgården

Intersports salgssjef André Pedersen opplyser i en pressemelding mandag at de har kjøpt Stadion Sport i Skibsgården, og vil omprofilere og åpne ny Intersport-butikk i kjøpesenteret 1. september. De tar over både varer og ansatte i en virksomhetsoverdragelse.

- Butikken er på 430 kvadratmeter, og vil etter oppgradering fremstå som områdets mest attraktive butikk, både hva angår sortiment og visuelt inntrykk, sier Pedersen.

Harald Bech forteller at de i en hektisk periode med blant annet klargjøring av gården for salg, legger ned sin Intersport-butikk i Strandgata. Men han røper at det ikke er usannsynlig at de dukker opp i den nye butikken i Skibsgården på et senere tidspunkt.

- I utgangspunktet legger vi ned. Ulriksen overtar gården 1. november, og da har ikke vi noen plass å være lengre. Dette har vi gjort i dialog med kjeden, som har et ønske om å ha butikk på Sortland, og derfor har kjøpt opp Stadion Sport i Skibsgården, forteller Bech.

Trolig tilbake i kjeden

Familien Jægtnes har drevet Intersport på Sortland siden 70-80-tallet. Bech har holdt fortet siden 1993, og 14 år i lokalene som kjeden nå vender tilbake til i Skibsgården.

- Jeg er "intersporter" av hjertet, så at jeg på sikt dukker opp som ansatt eller på eiersiden i den nye Intersport-butikken, skal du ikke se bort fra.

Håkon Ulriksen sier til blv.no at han ikke ønsker å kommentere hva de ledige butikklokalene i hans nykjøpte sentrumsgård skal brukes til.

– Tankene om det vil jeg holde for meg selv. Men det er klart at jeg nå er på utkikk etter nye leietakere, så får vi se hvem det blir, sier Ulriksen i til blv.no.