- Nå skal vi laget ferdig beskrivelsen og anbudspapirene er sendt ut til entreprenørene. Fristen for å få inn tilbudene er i midten av september, forteller Geir Abel Ellingsen, daglig leder i Georg A. Ellingsen, som eier bygningen.

Går alt etter planen, håper Ellingsen at byggestarten kan ta til om noen måneder

- Vi antar at vi kan starte å bygge i løpet av året, men det er vanskelig å konkludere. Siden oppbygningen skjer i regi av forsikringsselskapet, er vi avhengig av deres fremdrift, forteller han.

- Så autentisk som mulig

Intensjonen er at bygget, som har en grunnflate på 120 kvadratmeter, skal bli mest mulig autentisk og i tråd med den opprinnelige Kvitbrygga, som brant ned i desember i fjor.

- Vi vil forsøke å bygge den så autentisk som mulig. Den ytre fasaden blir den samme. Når det gjelder det indre treverket vil vi forsøke å bevare mest mulig av førsteetasje. Det er også en mindre del av reisverket i andreetasje som kan bevares. Vi vil gjenskape atmosfæren slik den var, sier Ellingsen.

-Mange valg og vurderinger

Han legger ikke skjul på at han er spent på den videre prosessen og det ferdige resultatet.

- Jeg er veldig spent, fordi man ikke vet sikkert hvordan det blir. Det er mange vurderinger og valg som skal tas. Det blir i alle fall en spennende prosess, understreker han.

Når nye Kvitbrygga derimot vil stå ferdig, er ikke Ellingsen sikker på.

- Målet er å være ferdig i løpet av 2017, men det får ta den tiden det tar. Det gjenstår fortsatt mye arbeid, slår Geir Abel Ellingsen fast.