13-åringen var elev ved Sandnes skole, og rektor Odd-Einar Sørensen sier til VG at elever og ansatte ved skolen er i dyp sorg etter at Torben Kjørstad Pedersen ble bekreftet død på Universitetssykehuset Nord-Norge søndag ettermiddag.

– Torben var en fantastisk aktiv og omgjengelig gutt. Alle likte Torben. Han var veldig interessert i båt og var veldig båtvant. Han har vært masse på båt og har vært der siden han var liten. Det som har skjedd, er en forferdelig og tragisk ulykke, sier rektoren til VG.

Elever tatt hånd om

Det har vært en samling på skolen søndag kveld, der elevene er blitt tatt hånd om av lærere og kriseteam.

– Kompisen går i en annen klasse enn Torben. Etter forholdene går det bra med ham, sier rektoren til avisen.

Åpen kirke mandag

Mandag blir det en samling ved Sandnes med informasjon til elevene. Helsesøster som har fulgt opp gjennom helgen vil være til stede, og kommunen har beredskap for de som trenger videre oppfølging.

– Selv om kriseledelsen i hovedsak legger ned sitt arbeid i løpet av mandagen, er kommunens ordinære hjelpeapparat varslet og vil være tilgjengelig for å bistå ved behov. Direkte berørte vil følges opp videre fra kommunens side, opplyser rådmann Ola Morten Teigen.

I tillegg har Grønning kirke åpent fra klokka 18.00 mandag kveld.

– Det vil være et godt møtested med mulighet for å tenne lys, prate og ta vare på hverandre i gode rammer. Kirken stiller med en matbit og kaffe, og det er selvsagt åpent for alle, sier Teigen.