– Legenden Tore Skoglund kommer, og det blir et gjensyn med gode, gamle Rorbua, som var en seermagnet på NRK i sin tid. I samspill med publikum tror jeg det blir veldig bra, sier Stein Inge Pedersen, sjef i Deadline Event.

I samarbeid med VOL marked skal han være med og arrangere en kveld med latter og dans i fokus i Samfunnssalen på Sortland fredag 30. september.

Rikingan på plakaten

I tillegg til Skoglund kommer Axel Olsen, med scenenavnet Radini, fra Bodø. Han jobber som magisk stand-upper og er flere ganger blitt norgesmester i trylling. Med på underholdningslaget er også revylegenden Fritjof Nordnes, kjent som «Joffen» i duoen «Joffen og Laffen».

Kvelden avsluttes med det lokale dansebandet Rikingan.

– Det blir nok artig både for bandet og sortlendingene at de spiller her. Selv om de kommer herfra, er det ikke så ofte de spiller på Sortland, sier Martin Meisterlin i VOL marked.

Lover lørdagsfest også

Arrangørene tror det blir et modent publikum denne fredagen i Samfunnssalen.

– Vi sikter jo ikke mot de yngste med dette arrangementet, men unge er selvfølgelig også velkommen. Det blir en veldig fin pakke for tilreisende og de som bor her. Og vi tør vel gi en lattergaranti, sier Pedersen.

– Det blir en helaften med underholdning. Dette er samme helg som Blåbymessa, og da kommer det mye tilreisende med bil og vogn som jeg tror vil sette pris på arrangementet, legger Meisterlin til.

De to planlegger også et større arrangement den påfølgende lørdagen, men hva det er snakk om, vil de ikke røpe før senere denne uka.