Det er torsdag kveld, og andre dag ut i Sortland jazzfestival. Den ellers så romslige Blåboksen er omgjort til en intim jazzklubb.

På scenen står Marie Vangen fra Sørreisa.

Som soloartist er hun nykommer, og slapp i sommer sin første EP.

Til daglig jobber hun som jurist ved Universitetet i Tromsø, og har bakgrunn som både politiadvokat og dommer. For øyeblikket skriver hun doktorgradsavhandling i strafferett. Ved siden av dette har hun altså bestemt seg for å satse på musikken. Det er lite som minner om juss når dama tar løs på scenen.

Musikken ligger i grenselandet mellom jazz og pop. Vangen skriver fengende låter det er lett å kjenne seg igjen i. Med et solid band i ryggen tar hun oss gjennom livet, gjennom forelskelse, morskjærlighet, samlivsbrudd, kjipe folk på jobb - og døden.

Det er sterkt, nesten litt vondt, når hun synger "The last goodbye". Vangen har en fantastisk tilstedeværelse på scenen, og oser av trygghet. Stemmen er vakker, både skjør og mektig.

Vangen og bandet avslutter konserten med en nydelig versjon av Skunk Anasies Hedonism. Publikum i Blåboksen fikk torsdag oppleve en artist vi garantert kommer til å høre mer fra, og om, i tiden som kommer.