Redningsskøyta Knut Hoem forsøkte å berge båten fredag formiddag. Det gikk ikke slik de hadde håpet.

- Vi  starta lensing med en gang da vi kom bort, men det kom inn vann en plass der vi ikke fant ut hvor det var. måtte rett og slett gi oss på det. Klarte ikke få ned flytemidler på grunn at rommet var fylt av fiskeredskaper.

Når båten ligger så dypt, har vi ikke god nok kontroll,  forteller skipper Hallstein Nilsen til VOL.

Får privat hjelp

At Knut Hoem og mannskapet ikke klarte å få inn flytemidlene båten,  betyr ikke at den blir liggende i vannet. Annen hjelp er allerede underveis.

- En privatperson, som har en fiskebåt med maskinelt utstyr om bord, skal forsøke å dra båten på land i løpet av kvelden. Vi regner derfor med at det ordner seg, sier Nilsen.

Eksakt hva som skjedde i forbindelse med havariet, har Nilsen foreløpig ikke fått oversikt over.

- En maskinentreprenør skal jobbe fra landsiden. Vi vet at det skjedde nært land og i forbindelse med krabbefiske, der fiskerne holdt med noen teiner- Flere detaljer enn det har jeg ikke nå, sier han.

Sjelden kost

Det hører til sjeldenhetene, men det hender at redningsskøyta ikke klarer å bidra ute på havet, noe som altså var tilfellet i forbindelse med det nevnte fiskebåthavariet.

- Vi fikk ikke inn flytemidler og derfor ble båten stående der den stod.  Men vi kan møte veggen vi også, slår Hallstein Nilsen fast.