91 min: Og der var kampen slutt. Sortland tok en viktig seier i kampen om å holde seg i 3. divisjon. Sortland har vært det beste laget i løpet av nitti minutter, men klarte ikke å putte mer enn to mål, noe de bør være fornøyd med tross alt. Tre poeng er nok det viktigste for trener Steve Edvardsen og hans gutter.

88 min: Kampen er nå snart over, med ett minutt igjen. Sortland har roet ned tempoet og er nok fornøyde med å vinne 2-0- Stålkameratene er ganske tannløse, men får om ikke annnet en corner på tampen.

85 min: Sortland kommer stormende i angrep. Arild Stolzt skyter, men rett på keeper, som gir retur. Slik kampforløpet er nå, er det nok mest sannynlig at Sortland øker til 3-0 enn at gjestene reduserer.

79 min: Corner til bortelaget. Sortland får headet ut, til innkast. Stål prøver å mobilisere de siste kreftene de har, i håp om å få et mål.

78 min: Stian Fredriksen kommer alene med Stålkameratenes keeper, men får bare fyrt av en lompe, som det ikke blir noe av.

78 min: Per Erik Karlsen får frispark etter holding. Sazonovs slår firsparket inn i felt, ballen spretter, Anders Jørgens forsøker å hoppe opp for å få skolten på den, men lykkes ikke.

74: min: Stålkameratene er ivrige etter å få en redusering, og de spiller lange baller opp, men foreløpig ser de ikke tilstrekkelig farlige nok ut til å kunne true Sortland-forsvaret.

68 min: Bytte Sortland. Ut: Sindre Thunestvedt. Inn: Michael Girmay Elias.

67 min: Den samme Karlsen går i bakken etter en duell, der det ser ut som han mistet pusten. Men han reiser seg like etter og virker fortsatt like sprek.

61 min: Og mens man undervurderer motstanderen kommer de til en farlig sjanse, alene med Sazonovs. Men hurtigtoget Per Erik Karlsen setter i gang et tilbakeløp fra egen halvdel,  som minner om en slags kombinasjon av Usain Bolts lange klyv og en lokal elg i brunst. Han får tak i ballen og spiller den vekk. Kampens største prestasjon så langt?

60 min: Sortland har fått mer selvtilitt etter 2-0 målet og virker litt mer selvsikre. Det kan også virke som om de tar flere initiativ i angrep. Men Stålkameratene er gode til å forsvare seg, men ikke fullt så bevegelige i angrep så langt i kampen.

58 min: MÅL: 2-0 til Sortland. Det er møljespill inne Ståls målfelt, der midstopper Mezs er kvikk og får ene foten på ballen og beiner den i mål.

55 min: Kjempesjanse til Sortland.  Per Erik Karlsen får hodet på et innlegg, men headingen går over mål.

53 min: Per Erik Karlsen får ikke med seg ballen oppe på venstreflanken og Stålkam avklarer og går rett i angrep. Men hjemmelagets solide stopper, Mezs, spiller ballen ut.

51 min: I andre enden, like etter får Tom Mezs avklart en situasjon der han løper opp en av Stålkameratenes spisser, som får skudd, men skuddet går rett på Sazonovs.

49 min: Og der var det neeesten 2-0 til Sortland.  Marius Jørgens sprang på en løpeball og rakk den nesten, før Stålkameratenes keeper, som fikk avklart.

46 min: Der var vi i gang igjen. Sortland går rett i angrep, uten at det oppstår farlige situasjoner.

45 min: Og der var det pause på ordentlig. Vi tar også en liten pust i bakken og er tilbake når matchen sparkes i gang igjen om et kvarters tid.

44 min: Det er nå ett minutt igjen til hvilen, i en kamp som til tider har vært like inspirerende å se på som et hvilket som helst gress som gror. Selv om Sortland har vært det beste og mest bevegelige laget, bør de heve presisjonsnivået på både passninger og skuddfot dersom de skal punktere kampen og få med seg alle tre poengene.

41 min: Stålkameratene kommer på en sjelden visitt, der Sander Ostad får fotet avgårde et banalt skudd som går rett i klypene på Sazonovs, sortlandskeeperen som knapt har hatt noe som helst å gjøre i løpet av første omgang.

40 min: Isak Svendsen kommer alene med keeper, men blir avblåst for offside, som var en helt riktig avgjørelse av dommeren.

38 min: Var målet vitamininnsprøytningen som Sortland trengte? Etter scoringen har de kommet mer med i kampen og tatt tilbake noe av presset de hadde for 20 minutter siden. En corner fra målscorer Thunestvedt blir det for øvrig ingenting ut av.

36 MÅL: 1-0 til Sortland. Sindre Thunestvedt får tak i ballen på 25 meter og smeller avgårde et skudd som går via keeper og i mål. Kanskje en liten keepertabbe, men mål er mål.

32 min: Sortland har blitt presset litt tilbake de siste minuttene og virker ikke så engasjert i angrep som de var tidligere i kampen.

27 min: Kampen er inne i en litt stille periode uten at det skjer mye. Sortland har lagt seg litt lenger ned på banen. De kommer etter hvert til en sjanse der midtstopper Tom Mezs fyrer av et skudd som går utenfor, med god margin.

24 min: Kampen har tøfnet noe til. Selv om vertene har hatt ballen mest, forsvarer Stålkameratene seg godt, med sine mange store og fysisk orienterte spillere.

22 min: Gult kort til Stian Steffensen på Stålkameratene, som meide ned Sortlands Alexander Bjørsund.

20 min: Sortland har mesteparten av spillet nå. Men Stålkameratene forsvarer seg godt.

17 min: Hjørnesparket fra Thunestvedt blir klarert over mål, og det blir ny corner. Og like etter på blir det jammen en corner til, signert samme mann. Ballen blir headet ut i feltet, men Thunestvedt slår langt innover. Etter hvert havner ballen i beina på Marius Jørgensen, men han får ikke ordentlig balanse og  får ikke stokket beina nok til å fyre av et skudd.

16 min: Marius Jørgensen har vært aktivt så langt i kampen. Han kaster et langt kast inn i feltet, som Stålkameratene header ut til en ny corner.

16 min: Sortland presser og holder på ballen. Ny corner. Marius Jørgensen slår inn, men ingen av lagkameratene klarer å snappe den opp, og den blir spilt ut.

15 min: Farlig sjanse. Isak Svendsen kommer stormende alene mot mål, men blir taklet og faller.

13 min: Sortland presser stadig høyere og begynner sakte, men sikkert å få et ballmessig overtak.

12 min: Sindre Thunestvedt slår corner for Sortland, men Stålkameratene får headet den utover i banen.

10 min: Den samme Jørgensen protesterer etter at han blir felt på høyresiden av 16-meteren, men dommeren vinker spillet videre.

8 min: Sortland får frispark fra midtfeltet nå. Marius Jørgensen slår, men Stålkameratene avklarer. Anders Jørgens vinner , ballen, men får den ikke med seg.

6 min: Akkurat nå er det bortelaget som har festet et ørlite overtak i kampen.  De har fått frispark på venstresiden, omtrent 20 meter fra mål. Tom Mezs får en fot på ballen, som går i en Stålbrott-spiller. Etter hvert havner ballen hos Stian Steffensen som smeller til, i kroppen på Sazonovs, som gir en retur, men klarer å fange kula like etter på.

5 min: Stålkameratene får innkast på høyresiden, like utenfor Sortlands målfelt. Kastet ender i ingenting og Sortlands forsvar får klarert ut til nytt kast.

3 min: Begge lag har vist initiativ, men ingen har skapt farlige sjanser så langt.