Krysset og avkjørselen ned fra fylkesvei 820 til Rema 1000 og nybyggene til Toyota Nordvik og Biltema på Sortland skal oppgraderes. Veien skal bli bredere, få nye gangfelt, trafikkøy, to nye fotgjengeroverganger og belysning. Dette for at veien og krysset skal kunne takle større trafikkbelastning.

- Vi må ha en vei som tilfredstiller kravene for mer gods og flere kunder, også forbereder vi den utbygginga som kommer mot sjøen i fremtida, sier prosjektleder i Sortland kommune, Per Olav Jore.

Det er mot sundet regulert inn en vei mellom Rema og Felleskjøpet lengre nord. Ved en utbygging av denne vil avkjørselen ved Rema fungere som en hovedakse ned til denne veien.

Ferdig før jul

Kommunen tegnet kontrakt med Bulldozer Maskinlag sist fredag, som vant anbudsrunden med lavest pris og kortest arbeidstid. De har 65 arbeidsdager på seg, og skal være ferdig med prosjektet innen 23. desember.

Prosjektleder i bulldozerlaget, Knut Are Ellingsen, smiler og rister på hodet.

- Det er veldig kort tid. Målet er å få asfaltert før sesongen er over, sier Ellingsen.

- Jo lenger tid det tar, jo mer belastning blir det for de som er avhengig av den eksisterende veien, derfor ville vi ha det ferdig raskest mulig, sier Jore.

Rema-sjefen ikke bekymret

Og det er Rema-kjøpmann Per Aage Røe Olafsen fornøyd med. Han tror ikke anleggsarbeidet skal påvirke omsetningen nevneverdig.

- Jeg har uansett mål om fem prosent økning av omsetningen før jul. Veien blir merket godt, og entreprenørene følger med, så jeg tror det skal gå bra, sier han.

Utgangspunktet er at veien skal holdes åpen under arbeidet, og at det skal gjøres så skånsomt som mulig for næringslivet som er avhengig av veien.

- Området vil bli et anleggsområde i en periode, og fremkommeligheten kan bli annerledes enn den er i dag. Det må folk være oppmerksomme på, og følge skilting, sier Ellingsen.

Prosjektet gjennomføres gjennom tidligere utbyggingsavtaler med grunneiere, og har en prislapp på 6,9 millioner kroner.