Denne fra bil-, båt og caravanbransjen på Sortland, inviterer til Blåbymessa i oktober.

- Først og fremst er det søkkanes artig at bilnæringa har samarbeidet om å få til Blåbymessa til. De satser i lag og får til et såpass stort arrangement. Det er et kjempearrangement for Sortland og er med å befeste Sortland sin plass som et av hovedstedene for bil og caravan i Hålogaland, sier Hamansen Wallstad.

1. og 2. oktober ønsker en samlet bil- og caravanbransje velkommen til Blåbymessa på Sortland. Denne helga fylles 6400 kvm med alle de nyeste modellene. Sist kom det 3500 mennesker, og arrangørene håper på minst like mange i år.

Sju bilforhandlere og to caravanforretninger går sammen om Blåbymessa, og vil vise frem til sammen 15 bilmerker, seks caravanmerker og fire båtmerker. På Sortland representerer de en bransje som årlig omsetter for drøyt 600 millioner kroner, og bidrar med 135 årsverk.

Arrangerer Blåbymessa for tredje gang 1. og 2. oktober ønsker en samlet bil- og caravanbransje velkommen til Blåbymessa på Sortland. - Betydning også for andre

Næringssjefen tror at messa vil ha betydning også for andre bransjer i Vesterålen denne helga.

- Både for handel, overnatting, kultur og opplevelser vil denne messa ha betydning denne helga. Blåbymessa vil dra masse folk til Sortland og det kan bare være positivt også for alle de andre næringsdrivende.

Fyller hallen med biler 1. og 2. oktober fylles Blåbyhallen til randen av de nyeste bilene, caravanene og folk fra hele Hålogaland-regionen. - Ta læring

Hamansen Wallstad mener også at andre næringer kan ta lærdom av det bilbransjen gjør.

- Jeg har pratet med de i bilbransjen om arrangementet. De sier det har vært krevende å få dette til, men jeg er sikker på at andre næringer kan ta lærdom av det som de har fått til, sier han og fortsetter.

- For verdien av samarbeidet er stor. Om de hadde gått for å ha egne arrangementer på hver sin butikk, hadde ikke verdien vært i nærheten.

Han mener at andre bransjer kan gjøre nøyaktig det samme.

- Vi har lokalitetene og et godt næringsliv. Om en samarbeider mot et felles mål, kan en få til det aller meste.

- Beholder kjøpere

Han tror at messa kan ha ringvirkninger også i tida fremover.

- Folk ser hva bilbransjen får til. Samarbeid er nøkkelen og jeg tror det gagner ut i at bil- og caravanbransjen kan gå sammen i andre sammenhenger for å trekke kunder hit isteden for at vesterålinger skal ut av regionen for å handle.

- Stor utvikling

Næringssjefen fokuserer også på at bilbransjen i Sortland er i stor utvikling.

- Det er mange i bransjen her lokalt som bygger ut og bygger nytt. Det er en bransje i stadig utvikling og en bransje som henger med i utviklinga.

Nå håper Hamansen Wallstad folk kommer på messe i helga.

- Jeg håper folk flest benytter muligheten og kommer på arrangementet. Om en ikke skal kjøpe bil eller caravan så er det en unik mulighet å se nye ting og kanskje bli inspirert, sier han.